29 / 03 / 2024

Kapadokya Alan Başkanlığı yetkileri

Kapadokya Alan Başkanlığı yetkileri

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da geçtiğimiz aylarda kaçak yapıların inşa edildiği haberi yetkilileri harekete geçirdi. Meclis tarafından alınan karara göre; bölgenin tarihi ve doğal korunması için Alan Başkanlığı kurulacak. 

Meclis, Kapadokya'daki yapılaşma için mesai yapacak!

Türkiye Büyük Millet Meclis'i bu hafta Kapadokya bölgesinde bulunan farklı kurumlara ait planlama yetkilerini konuşacak. Meclis, kurumlara ait planlama yetkilerinin Kapadokya Alan Başkanlığı'nda toplanmasını öngören kanun teklifini görüşecek. 

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Ankara'da 389 adet arsa satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı açıkladı: Metrekaresi 40 TL'den başlayan fiyatlarla...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Ankara'da yer alan 389 adet arsayı satıyor. Söz konusu arsalar için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu!

Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. İşte kararda yer alan tüm detaylar...

Çorum Belediye Başkanlığı konut ve ticaret imarlı 5 arsa satacak!

Çorum Belediye Başkanlığı Kuruçay, İlice, Çepni ve Gülabibey Mahallesi'nde yer alan 5 adet taşınmasın satış ihalesi detaylarını açıkladı.

İstanbul, İzmir ve Kütahya'da 7 gayrimenkul satılıyor! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı resmen duyurdu!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı İstanbul, İzmir ve Kütahya illerinde yer alan 7 gayrimenkulü satılıyor. İşte fiyat ve büyüklükleri...

Ankara'nın göbeğinde 5 gayrimenkul satılacak! Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bu fırsatı kaçmaz!

Ankara İli Belediye Başkanlığı, Ankara; Çankaya, Gölbaşı ve Yeni Mahalle'de yer alan 5 konut için satış ihalesi düzenliyor.

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı ticaret alanı imarlı gayrimenkul satıyor!

Gümüşhane İl Encümen Başkanlığı, Gümüşhane Merkez Hasanbey Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu ihale 14 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı ticari alan imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Muş İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Muş Merkez'de ticari alan imarlı arsa satıyor. Arsanın satış ihalesi 18 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çorum Belediye Başkanlığından büyük fırsat! İmarlı arsalar satıyor!

Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Kuruçay ve Gülabibey mahallelerinde yer alan 3 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. İşte söz konusu ihale ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Maçka Sosyal Yardımlaşma Başkanlığı Trabzon'da 2 gayrimenkul satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Maçka Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Trabzon Maçka'da yer alan 2 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Darülaceze Başkanlığı'ndan 15.2 milyon TL'ye satılık 8 gayrimenkul!

Darülaceze Başkanlığı, Balıkesir'de yer alan 8 adet gayrimenkulü 15 milyon 250 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Divriği Belediye Başkanlığı'ndan satılık 44 arsa!

Divriği Belediye Başkanlığı, Sivas'ta yer alan 44 adet arsa için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor.

Gördes Belediye Başkanlığı 68 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Manisa İli Gördes Belediye Başkanlığı, Manisa'da yer alan 68 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Kapadokya Alan Başkanlığı yetkileri Haberi

Kapadokya Alan Başkanlığı yetkileri

Kapadokya'nın tarihi dokusunu korumak ve kaçak yapıların inşa edilmesini engellemek için bölgede yapılan tüm çalışmaları kontrol edecek bir alan başkanlığı kurulması kararı alındı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de Kapadokya'da bir Alan Başkanlığı kurulması ile ilgili görüşmeler yapılacak. Kanun teklifi Ak Partili milletvekilleri tarafından Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve doğal dokusunun korunması, farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin kurulacak Kapadokya Alan Başkanlığında toplanmasını için TBMM'ye sunulmuştu. 

Kurulacak olan Kapadokya Alan Başkanlığı'nın farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin tek yönetimde toplanarak karmaşaya neden olan durumun ortadan kalkmasını sağlaması bekleniyor. 

Bölgedeki her türlü aykırı uygulama hakkından karar yetkisi olacak olan Kapadokya Alan Başkanlığı'nın, gerektiğinde aykırı uygulamaya konu olan yapı ve tesisleri yıkma veya yıktırmaya konusunda söz sahibi olacak. Bunun dışından Kapadokya...