29 / 03 / 2024

Kapadokyada bayramda gelen turist sayısı

Kapadokyada bayramda gelen turist sayısı

Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilinin 4.5 günden 5 güne çıkartılmasının bölgedeki rezervasyonlarda artışı da beraberinde getirdiği belirtildi. Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının bayram öncesine kadar yüzde 90'lara ulaştığı belirtildi...

İstanbul'a gelen yabancı turist sayısı yüzde 13 arttı!

İstanbul'u bu yılın ilk 11 ayında 10 milyon 987 bin 177 turist ziyaret etti.İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, kente gelen yabancı sayısı geçen yılın ocak-kasım dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 13 arttı.

Antalya'ya Slovenya'dan gelen turist sayısı yüzde 276 arttı!

Antalya'ya Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 4,46, Belçika'dan gelen turist sayısı yüzde 5,34, Finlandiya'dan gelen turist sayısı yüzde 288,12, Slovenya'dan gelen turist sayısı yüzde 275,82 arttı.

Yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler!

Yeni tüketici kanunu olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun, yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler nelerdir?

Menfezden gelen soğuğa havamatik ile çare!

ESKİŞEHİR'DE bir girişimci, menfezden gelen soğuk havayı ve evdeki ısı kaybını önlemek için "havamatik" geliştirdi.Menfezden gelen soğuğa havamatik ile çare buldu. Girşimci, Türk Patent Enstitüsü'nden patent de aldı.

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticilerinden yıl sonu fırsatları!

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri ev almak isteyenlere birbirinden fırsatlar sunmaya başladı. Taksitler uzatıldı, peşinatlar azaltıldı.İşte yıl sonu indirimleriyle ev almak isteyenler için fırsatlar..

Türkiye'ye gelen turist sayısı 2013 yılını geçti!

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6'ncı ülke olan Türkiye'ye 2014 'ün 9 ayında gelen yabancı turist sayısı 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Türkiye'ye gelen turist sayısı 30 milyonu geçti!

Bacasız sanayi olarak da adlandırılan turizm sektöründe Türkiye'nin istikrarlı büyümesi devam ediyor. Gelen turist sayısı 30 milyon barajını geçti. Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin birinci tercihi önceki yıllardaki gibi Antalya oldu.

Mete Vardar: Türkiye'ye bir gelen bir daha geliyor!

Mete Vardar, “Artık Türkiye geçmişteki gibi değil. En ufak bir olaydan etkilenen ülke yok artık. Artık ülkemize bir kez gelen turist bir daha gelmek istiyor. Turizm sektörü bu güçle beraber emin adımlarla büyüyor” diye konuştu.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 6 arttı!

Dünya turizminde en fazla turist çeken 6. ülke konumunda bulunan Türkiye'ye, 2014 yılının 9 aylık döneminde gelen yabancı turist sayısı, yüzde 6,10'luk artış göstererek, 30 milyon 88 bin 502 kişiye ulaştı.

Yurt dışından gelen turistler Antalya turizmini olumlu etkiledi!

JLL Türkiye Otel ve Ağırlama Departmanı verilerine göre 2014 yılının Ocak ile Eylül ayları arasındaki dönemde Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısındaki artışla beraber ortalama günlük oda fiyatları da yükseldi.

Türkiye'ye gelen turistler için mobil uygulama yazılımı geliştirildi!

Türkiye'ye gelen turistlerin ihtiyaç duydukları anda, istedikleri uzmanlık dalında, kendi dilini ya da anlaşabileceği bir dili konuşabilen sağlık uzmanlarına ulaşmalarını sağlayan mobil uygulama yazılımı tamamlandı

İzmir'e kruvaziyer turizmiyle gelen turist sayısında düşüş yaşandı!

EGE Turistik ve işletmecileri Federasyonu (ETİK) tarafından hazırlanan turizm raporu 2014 yılında İzmir'e gelen toplam ziyaretçi sayısı ve İzmir'in turizm ana pazarındaki durumuna ilişkin bilgileri sundu.

Trabzon'a gelen turist sayısında artış yaşandı!

Karadeniz'e gelen turistlerin en çok ziyaret ettiği turistik mekanlardan olan Trabzon'daki Sümela Manastırının restorasyonunun ihale aşamasına geldiği, restorasyon sonrası kapalı bölümlerinin de ziyarete açılacağı bildirildi...

Kapadokyada bayramda gelen turist sayısı Haberi

Kapadokyada bayramda gelen turist sayısı

Bakanlar Kurulu'nun Kurban Bayramı tatilinin 4.5 günden 5 güne çıkartılmasının bölgedeki rezervasyonlarda artışı da beraberinde getirdiği belirtildi. Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının bayram öncesine kadar yüzde 90'lara ulaştığı belirtildi.


Kapadokya Turistik işletmeler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir, Kapadokya Bölgesi'nde yüzde 80'ler dolayında olan Kurban Bayramı tatili rezervasyonlarının bayram öncesine kadar yüzde 90'lara ulaşmasının beklendiğini ifade etti. Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı kentleri ile kültürel turizminin tüm aktivitelerinin gerçekleştirildiği dünyanın ender coğrafyalarından birine sahip Kapadokya bölgesi, özellikle Göreme beldesinde birbiri ardına kümelenen doğal yapıları ile turistlerin gözde ziyaret yerleri arasında bulunuyor. Son yıllarda Kozaklı ilçesindeki Termal Turizm olgusunun yaygınlaşmasının yanı sıra, butik otelleşmenin ciddi anlamda artmasıyla 28 bini aşan yatak kapasitesine sahip konaklama tesislere sahip bölgede, Kurban Bayramı süresince yerli turist...