27 / 04 / 2024

Kapadokyada turistlerin gezi tercihleri

Kapadokyada turistlerin gezi tercihleri

Tarih ve doğanın eşsiz güzelliğinin buluştuğu Kapadokya'da, atlı turlar düzenlenerek turistlere bölgeyi gezmeleri için farklı alternatifler sunuluyor. Atlı turlar, 10 dakika, 1 saat ve tam güne kadar uzayabiliyor, fiyatlar ise 20 liradan başlıyor...

2023’ün ilk 9 ayında yüksek kurla birlikte yabancı turistlerin harcamaları da arttı!

Mastercard'ın 2023'ün ilk 9 aylık harcama verilerini açıkladığı rapora göre, bu dönemde yabancı turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 20 artarken, işlem yapan kart sayısında ise yüzde 25 artış görüldü.

Ege’nin gizli cennetleri ABD'de manşet oldu! Avrupa'da gidilecek en iyi gezi rotasyonlarından...

ABD merkezli CNN televizyonu, gezi sayfasının kapağına Türkiye’yi taşıyarak, Türkiye'nin Ege kıyıları için “Avrupa’da gidilebilecek en iyi gezi rotasyonlarından birisi” ifadesi kullanıldı. 

Yabancı turistlerin gözde mekanında büyük arsa satışı! İş insanları bu ihalenin peşinde…

Mülkiyeti belediyeye ait olan ve yabancı turistlerin gözde mekanı olan ilçede arsa satışı yapılacak. İş insanlarının merak ettiği ihalenin detayları belli oldu. İşte ayrıntılar…

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

Gezi motosikleti Harley Davidson Low Rider S fiyatları ne kadar? İşte Low Rider S 8 Ekim 2022 fiyat listesi!

Gezi motosikleti Harley Davidson Low Rider S fiyatları ne kadar sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Vivid Black ve Gunship Gray seçeneklerinin yer aldığı Low Rider S 8 Ekim 2022 fiyat listesi...

Gezi Parkı neden bir vakfa devredildi?

Geçtiğimiz aylarda Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verildi. Av. Kaan Özçelik vakıflara devredilen taşınmazlar konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İstanbullular Gezi Parkı'nın devri için ne diyor? 

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, Gezi Parkı'nın İBB'den alınıp Vakıflara verilmesi üzerine anket başlattı. Ankete göre parkın Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devrini onaylayan İstanbullu sayısı yüzde 13.4. olarak kaydedildi.

Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın Beyazıt Vakfı’na devri mülkiyet hakkına aykırı mı? İşte Gezi Parkı'nın devri ile ilgili yasal detaylar...

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim Gezi Parkı ne olacak?

Taksim Gezi Parkı’nın İBB'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Gezi Parkı için yeni projeler hayata geçireceği iddia edildi.

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın devri mümkün mü?

Vakıflar Kanunu’nun 30. maddesi kapsamında Gezi Parkı'nın bir vakfın mülkiyetine geçmesi doğru mu? Avukat Mehmet Bayraktar anlattı...

Burhan Ersoy'dan Ekrem İmamoğlu'na Gezi Parkı yanıtı!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Gezi Parkı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir’de, gazetecilerin Gezi Parkı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Kapadokyada turistlerin gezi tercihleri Haberi

Kapadokyada turistlerin gezi tercihleri

Tarih ve doğanın eşsiz güzelliğinin buluştuğu Kapadokya'da, atlı turlar düzenlenerek turistlere bölgeyi gezmeleri için farklı alternatifler sunuluyor.


Kapadokya'nın merkezi konumundaki Göreme beldesindeki at çiftlikleri yerli ve yabancı turistlere peribacalarının olduğu bölgeye ve vadilere yönelik turlar düzenliyor.


Bölgeye gelen turistler, saatlik ve günlük atlı turlara katılarak, tarihte 'güzel atlar ülkesi' olarak adlandırılan Kapadokya'nın doğal güzelliklerini gezme imkanı buluyor.  


Her yıl ortalama 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin geldiği Kapadokya'da ziyaretçiler, peribacalarının gölgesinde motorlu taşıtların giremediği, Zelve, Paşabağı, Güllüdere vadilerini at sırtında geziyor.


-Ortaçağ dönemine atlı gezinti


Göreme beldesinde faaliyet gösteren at çiftliğinde binicilik eğitmeni Nuran Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, at üzerinde Kapadokya gezisinin çok farklı bir deneyim olduğunu, tura katılanların hiçbir betonarme yapılaşmanın olmadığı özellikle Göreme ve Zelve vadilerinde adeta Ortaçağ'da bir gezintiye...