28 / 03 / 2024

Kapadokya'da atlı turlar turistlerin ilgisini çekiyor!

Kapadokya'da atlı turlar turistlerin ilgisini çekiyor!

Tarih ve doğanın eşsiz güzelliğinin buluştuğu Kapadokya'da, atlı turlar düzenlenerek turistlere bölgeyi gezmeleri için farklı alternatifler sunuluyor. Atlı turlar, 10 dakika, 1 saat ve tam güne kadar uzayabiliyor, fiyatlar ise 20 liradan başlıyor...



Tarih ve doğanın eşsiz güzelliğinin buluştuğu Kapadokya'da, atlı turlar düzenlenerek turistlere bölgeyi gezmeleri için farklı alternatifler sunuluyor.


Kapadokya'nın merkezi konumundaki Göreme beldesindeki at çiftlikleri yerli ve yabancı turistlere peribacalarının olduğu bölgeye ve vadilere yönelik turlar düzenliyor.


Bölgeye gelen turistler, saatlik ve günlük atlı turlara katılarak, tarihte 'güzel atlar ülkesi' olarak adlandırılan Kapadokya'nın doğal güzelliklerini gezme imkanı buluyor.  


Her yıl ortalama 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin geldiği Kapadokya'da ziyaretçiler, peribacalarının gölgesinde motorlu taşıtların giremediği, Zelve, Paşabağı, Güllüdere vadilerini at sırtında geziyor.


-Ortaçağ dönemine atlı gezinti


Göreme beldesinde faaliyet gösteren at çiftliğinde binicilik eğitmeni Nuran Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, at üzerinde Kapadokya gezisinin çok farklı bir deneyim olduğunu, tura katılanların hiçbir betonarme yapılaşmanın olmadığı özellikle Göreme ve Zelve vadilerinde adeta Ortaçağ'da bir gezintiye çıkmış gibi hissettiğini söyledi.


Aktaş, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte at çiftliklerinde hummalı bir çalışma yaşandığını ve atların bakımının yapılarak nallarının yenilendiğini, eyerlerinin ise elden geçirildiğini ifade etti. 


Kapadokya’nın güzel atlar diyarı olarak adlandırılması nedeniyle atlara ilginin fazla olduğunu aktaran Aktaş, bölgede çok sayıdaki at çiftliğinin vadi içerisinde turlar düzenlediğini belirtti. Aktaş, "Atlı turlar, 10 dakika, 1 saat ve tam güne kadar uzayabiliyor. Fiyatlar ise 20 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıkıyor. "En çok günbatımı, gündoğumu ya da dolunayda yaptığımız atlı turlar rağbet görüyor” diye konuştu.


Kapadokya'da bulundukları 5 gün boyunca alternatif turlarla bölgeyi yakından tanımaya çalıştıklarını anlatan turistler ise Kapadokya'yı balon turu yerine atla gezmeyi tercih ettiklerini, atlı turun zevkli ve eğlenceli olduğunu kaydetti.


Geri Dön