16 / 04 / 2024

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi turistlerin ilgisini çekiyor!

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi turistlerin ilgisini çekiyor!

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gelişmekte olan sanayisi ile yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Erzincan, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi'yle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekiyor...



Doğu Anadolu Bölgesi'nde gelişmekte olan sanayisi ile yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Erzincan, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi'yle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekiyor. 


İl, turizm yönü ile cazibesini sürdürmeye devam ediyor. Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) aktif olarak 59 firma faaliyet gösteriyor. Bölgede 10 tesisin inşaatı devam ederken 24 tesis de proje aşamasında. Erzincan teşvikte 4'üncü bölgede olmasına rağmen OSB'de gerçekleştirilecek yatırımlar 5'inci bölge teşvik desteklerinden yararlanıyor. Yaklaşık bir yıldan bu yana Erzincan-İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), yatırımcıları desteklemek üzere 20 iş yeri ile OSB'de faaliyetlerini sürdürüyor. İlin ihracat rakamlarına bakıldığında ise 2011'de 2 milyon 756 bin dolar, 2012'de 3 milyon 130 bin dolar, 2013 yılında da 3 milyon 104 bin dolar ihracat gerçekleştirildiği görülüyor. 

Erzincan'ın ekonomisi ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Ticaret ve sanayi ise il merkezinde yoğunlaşmış durumda. Kent, kalkınmada öncelikli iller arasında yer alıyor. Tarımsal üretimde buğday, arpa, darı, fasulye, kavun, karpuz, dut, soğan, zerdali, erik ve elma önemli yer tutuyor. Hayvancılık da ilde önemli geçim kaynaklarından biri. Koyun ve sığır yetiştiriciliği önemli bir yer tutuyor. 

Madencilikte de hatırı sayılır bir yer tutan Erzincan'da altın, krom, mermer, linyit kömürü, tuğla ve kiremit hammadesi, perlit, manyezit, ponza ve tuz önemli maden kaynakları. 

İdeal bir kar kalitesine sahip olan Ergan Dağı'nda, Türkiye'nin en uzun kayak pistlerinden biri bulunuyor. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi'nde farklı zorluk derecesine sahip birçok kayak pisti yer alıyor. Munzur Dağları'nın eteklerinde bulunan, 2 bin 970 metre yüksekliğindeki Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi, 12 kilometre uzunluğundaki kayak pistleri ile hem kış turizminde hem 12 aya yaygın bir şekilde birçok spor faaliyeti ile hem de doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir cazibe merkezi. Bu tesis yatırımı için toplam 60 milyon TL harcandı. 

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi, 12 kilometrelik kayak pistleri, aynı anda 450 kişiyi taşıyabilecek kapasitedeki yeni teknolojitelesiyej sistemi ile Doğu Anadolu'nun yeni kayak merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. 

Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi kayak dışmdafarkh sportifve eğlence aktivitelerinin yapılacağı yeterli miktarda sahaya sahip. Ergan Dağı'nın bir diğer önemli avantajı ise havaalanına 10-12 dakikalık mesafede olması. Kayak merkezine çift şeritli, refüj aydınlatmalı ve bitümlü sıcak kaplama yol ile ulaşım sağlanıyor. Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizmi Merkezi'nde iki etaptan oluşan telesiyej sistemi kurulu. Başlangıç noktası; Arpalık mevkiinden sekiz kişilik 22 adet gondol-teleferik hattı ile Ardıçlı Gölü'nde kurulu kayak alanının başlangıcına erişim sağlanıyor. Ayrıca, Ardıçlı Gölü'nde kurulu kayak alanına karayolu ile de ulaşım sağlanıyor. 

Yılın altı ayı kayak yapılabilen Ergan Dağı Kaş Sporları Turizm Merkezi'nde kayağın yanı sıra alternatif doğa sporları da yapmak mümkün. Kış sporları; kayaklı oryantiring, kar raftingi, snowboard, dağ kayağı, kar motosikleti, kızak ve buzul tırmanışım kapsıyor. Öte yandan, Ergan Dağı'nda Avrupa standartlarında bir buz pisti yapılması planlanıyor. Buzul Tırmanışı, başlıca kış sporları arasında yer alıyor. Yaz aktiviteleri ise; binicilik, kaya tırmanışı ve dağcılık, trekking ve dağ bisikleti, atv, motosiklet, ofroad, yamaç paraşütü, kampçılık, kano, motocross, raftingten oluşuyor. 

Türkiye'de ilk defa yapılan Oryantiring Yarışması geçtiğimiz aylarda Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde düzenlendi. Dokuz ülkeden 26, Türkiye'nin çeşitli illerinden 60 olmak üzere toplam 86 sporcu iki kilometrelik parkurda derece yapabilmek için mücadele etti. Ergan Dağı, Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olmaya aday. Çünkü Türkiye'nin en uzun pistlerinden ve en uzun mekanik sistemlerinden birisi burada bulunuyor. 180 gün boyunca üzerinde kar bulunan Ergan Dağı, dünyanın sayılı kayak merkezleri arasına girmeye şimdiden aday olarak gösteriliyor. 


Dünya Bölge 


Geri Dön