26 / 04 / 2024

kapıcı sigortası için gerekli evraklar

kapıcı sigortası için gerekli evraklar

Konut kapıcısına İş Kanunu hükümlerine göre ücret ödeniyor. Kapıcıya İş Kanunu hükümlerine göre yıllık ücretli izin kullandırılır. Ayrıca, kapıcıya sigorta yapılması gerekiyor. Peki, kapıcı nasıl sigortalı yapılır?

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

Google Hesapları Silinme Tehlikesiyle Karşı Karşıya: Bilgileriniz İçin Dikkat!

Google hesabı olan kullanıcılar için endişe verici bir durum: Hesaplarının silinme riskiyle karşı karşıyalar. Bilgilerinizin güvende kalması için atmanız gereken adımlar haberimizde!

Telefon kullanıcılarına duyuru yapıldı! 81 il için geçerli!

Telefon kullanıcıları için önemli bir duyuru yapıldı. O hattı tercih edenlere sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım yapıldı. İşte detaylar!

POCO X4 GT için MIUI 14 müjdesi!

POCO X4 GT kullanıcıları için, Xiaomi şirketi MIUI 14 arayüzü güncellemesini yayınlamaya başladı. İşte güncelleme hakkında detaylar!

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı! 

Emlak Konut GYO’nun 6 Şubat depremlerinin yıktığı Adıyaman’da inşa edilecek olan kalıcı konutlar için düzenlediği 3 ihalenin sonuçları açıklandı. Buna göre, Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı. 

Uzun yol sürüşleri için tasarlanmış Kia Niro Nisan fiyatı belli oldu! Yeni fiyatını kaçırmayın 

Kia Niro, SUV tarzı bir araç olmasına rağmen, şehir içi ve şehir dışı sürüşlerde rahat bir kullanım sağlar. Hem aileler hem de bireysel kullanıcılar için uygun bir seçimdir. Peki Kia Niro 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Beklenen güncelleme sonunda Galaxy A53 5G için yayınlandı!

Galaxy A53 5G modeli, 2022 yılında kullanıcılar için piyasaya sürüldü ve şimdi One UI 5.1 güncellemesini almaya başladı.

Malatya'da inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da TOKİ eliyle ilk etapta 1073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğunu belirtti.

Malatya'daki kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu! TOKİ ilk etapta 1.073 konut inşa edecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya Battalgazi'de, TOKİ eliyle ilk etapta 1.073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

TOBB, deprem bölgesinde ilk kalıcı konut kampanyası için düğmeye bastı!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 şehirde inşa edilecek kalıcı konutlar için ilk adım Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden geldi. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum açıkladı: Yeni inşa edilecek deprem konutları için zemin etüdü başladı!

Deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinin sonuna gelinirken sıra depremzedelerin geçici olarak barınmalarının sağlanması ve daha da önemlisi kalıcı konutlar için zemin etüdü çalışmaları da başladı...

Dikkat! O otomobil ithalatçıları ve satıcıları için şok karar!

Türkiye’de otomotiv sektöründe ithalat yapan münferit şirketler ile bunların bayilikleri için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yeni bir karar alındı. Buna göre yurt dışından otomobil ithalatı yapanlar ve bayiler için teminat şartı geldi. Peki bu teminatın miktarı ne kadar olacak ve karar ne za

Kiracı kapıcı tazminatı öder mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcının tazminatını kaleme aldı. Peki kiracı kapıcı tazminatı için para öder mi?

kapıcı sigortası için gerekli evraklar Haberi

kapıcı sigortası için gerekli evraklar

Kapıcı nasıl sigortalı yapılır?

Kapıcı ile yapılan iş sözleşmesinde; iş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzası hususlarının bulunması gerekiyor.


Konut kapıcısına İş Kanunu hükümlerine göre ücret ödeniyor. Kapıcıya İş Kanunu hükümlerine göre yıllık ücretli izin kullandırılır. Ayrıca, kapıcıya sigorta yapılması gerekiyor. Peki, kapıcı nasıl sigortalı yapılır?


Kapıcıların sigorta bildirimleri işe girmeden bir gün önce Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili birimine elektronik ortamda da yapılabildiği gibi kuruma gerekli belgeler ile müracaat ederek de işlem yapılabiliyor.


Kapıcı sigortası için gerekli evraklar..

2 adet SSK işyeri bildirgesi (matbu)

İşyeri Yetkili Bilgileri (matbu)

Nüfus...