20 / 04 / 2024

kapsam

kapsam

Bazı yatırımlara yönelik  teşvik belgesine sahip mükelleflerin inşaat işleri ile Türkiye'deki Ar-Ge faaliyetleriyle elektrik motorlu taşıtların geliştirilmesi için mühendislik hizmetlerine yönelik ve imalat sanayisi ile turizme yönelik yatırım katma değer vergisi istisnasının detayları belli oldu. 

Başiskele'de yol bakım ve onarım çalışması kapsamında 33 kilometre yol yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yol çalışmalarına devam ediyor. Başiskele ilçesinde yol bakım ve onarım çalışması kapsamında 33 kilometre yol yenilenecek. Bu yolların köylerdeki 20 kilometrelik bölümü beton yol uygulaması yapılacak.

Nevşehir kentsel dönüşüm projesi kapsamında 754 konut daha inşa edilecek!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yaptırılması planlanan 754 konutun bulunacağı alanda, zemin çalışmaları tamamlandı...

TOKİ Devane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 440 konutun kura çekimi yapıldı!

Çorum Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) yürütülen Devane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1'inci etabı tamamlandı. Proje kapsamında inşa edilen 440 konutun kura çekimi yapıldı...

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm kapsamında 6 bin 939 hektarlık riskli alan belirledik!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, deprem gerçeği ile karşı karşıya olan Türkiye’ de kentsel dönüşüm kapsamında 6 bin 939 hektarlık riskli alan belirlendiğini açıkladı.

İzmir Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında çöp konteynerleri yerin altına alındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarımı Projesi kapsamında Alsancak Limanı ile Konak Pier arasındaki çöp konteynerlerini yerin altına aldı. 17 noktada hayata geçirilen uygulamayla görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

One Tower projesi 23 Nisan kapsamında çocuklara özel etkinlik düzenledi!

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek konut kulesi olacak One Tower Kule Konut ve AVM projesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında küçükleri sevindiren bir etkinliğe imza attı.

Beyoğlu Emniyeti'nin eski binası kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Tarlabaşı'nda bulunan eski binası kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün eski binası, "Tarlabaşı 360 Projesi" kapsamında geçen yıl boşaltılmıştı...

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ merkez, Şarköy ve Çorlu ilçelerinde ' Kentsel Dönüşüm ' projesi kapsamında yıkım çalışmalarının başladığım söyledi. Tekirdağ il genelinde 21 bina riskli...

Enerji, ulaşım ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında kamulaştırma yapılacak!

Bakanlar Kurulu, aldığı karar ile belli bölgelerde, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılacağını açıkladı...

İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında 350 bin konut yıkılacak!

Mesut Sancak, İzmir'in geleceğine güvendiğini belirtti. Sancak, İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında 350 bin konut yıkılacak. Yıkılacakların yerine 750 bin yeni konut yapılmalı ki yatırıma için cazip olsun." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi kapsamında 35 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in koordinatörlüğünde yürütülen DBSKP kapsamında 7 yılda 3 ilde 35 milyon liralık yatırım gerçekleşti, 7 yılda 432 projeye toplam 7,29 milyon lira hibe ödemesi yapıldı.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmaları başladı!

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Tekirdağ merkez, Şarköy ve Çorlu ilçelerinde 'Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında yıkım çalışmalarının başladığını söyledi. Albayrak, kira ve taşınma yardımlarından da bahsetti...

Kasımpaşa-Sütlüce Tünel Projesi kapsamında bazı taşınmazlar kamulaştırılacak!

Kasımpaşa-Sütlüce Tünel Projesi kapsamında bazı taşınmazlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılacak.İstanbul ve Bursa’da bazı taşınmazların kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararları dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

kapsam Haberi

kapsam

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı "Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yürürlüğe girdi.

15 Nisan 2022'de yayımlanan 7394 sayılı Kanun ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu'nun ilgili maddelerinde yapılan düzenlemeler içi açıklama yapılmasının yanı sıra uygulamaya ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ibareleri tebliğ metninden çıkarılarak "İçişleri Bakanlığı" ibaresi tebliğ metnine işlendi.

Ulusal güvenlik kuruluşlarının verdiği istisna belgesi ve onayladığı listede yer alan mal ve hizmetlerin istisna şartlarını taşımaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi ile buna bağlı ceza, faiz ve zamlardan ulusal güvenlik kuruluşları sorumlu olacak.

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan fazla yurt dışında yaşayan, Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişiler ile kanuni ve iş yeri Türkiye'de olmayan ve bir iş...