28 / 03 / 2024

Karabük Hadrianaupolis Antik Kenti kazıları

Karabük Hadrianaupolis Antik Kenti kazıları

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde gün yüzüne çıkarılan mozaikler dolayısıyla " Karadeniz' in Zeugması " olarak nitelendirilen Hadrianaupolis Antik Kenti' nin turizme açılması için çalışmalar devam ediyor...

Kardemir Karabük demiryolu tekeri üretim tesisi yatırım teşvik belgesini yayınladı!

Kardemir Karabük Demir çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karabük demiryolu tekeri üretim tesisi yatırım teşvik belgesini yayınladı.

TOKİ Karabük, Giresun, Kırıkkale ve Rize hizmet alımı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karabük, Giresun, Kırıkkale ve Rize İllerinde Zemin Etüd Raporlarının Hazırlanması Hizmet Alımı İşi hizmet alımı bugün açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Karabük revizyon imar planı iptal edildi!

Karabük revizyon imar planı iptal edildi. Karabük Belediye Meclisi'nin onayladığı ancak Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin yargıya taşıdığı Karabük Revizyon îmar Planı'nı Kastamonu İdare Mahkemesi iptal etti.

Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi Karabük'te!

Gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor. "Çanakkale 100’üncü Yıl Gezici Müzesi", Karabük'te ziyarete açıldı. Müze, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce destekleniyor.

İdris Güllüce Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen "İllerimiz Karabük Üniversitesi'nde Ayyıldızın Altında Buluşuyor" etkinliğine katıldı. Güllüce, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'dan üniversite hakkında bilgi a

TOKİ Karabük, Giresun, Kırıkkale ve Rize hizmet alımı ihalesi 31 Ekim'de!

TOKİ Karabük, Giresun, Kırıkkale ve Rize İllerinde Zemin Etüd Raporlarının Hazırlanması Hizmet Alımı İşi hizmet alımı 31 Ekim 2014'te açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Kardemir Karabük Demir Çelik Karabüklüler Vakfına bağış yaptı!

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karabük Demir Çelik Karabüklüler Vakfına bağış yaptı.

Karabük'teki kolonu çatlayan bina yıkılacak!

Karabük'te, bir kolonunda çatlak oluşunca boşaltılan 4 katlı apartmanın yıkılması kararlaştırıldı. Apartmanın kolonundaki çatlağı fark eden bina sakinleri, durumu ilgililere bildirmiş, binayı inceleyen ekipler, yıkılma tehlikesine karşı binadaki 9 daireyi

Mimarlar Karabük'te inceleme yaptı!

KARABÜK Oda yönet kilerinin tehdit edilmesine tepkili olan MimaHar Odası Ankara Şube yönetimi Karabüke destek açıklaması ve inceleme yapmaya Karabük Revizyon imar planının İptalinin andından Oda yöneticilerinin basın yoluyla tehdit edildi.

Kardemir Karabük Demir yatırım kredisi anlaşması yaptı!

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karabük Demir yatırım kredisi anlaşması yaptı.

Karabük Belediye Başkanı, imar planı ile ilgili konuştu!

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Revizyon İmar Planı'nın iptaline ilişkin, "İtirazlarda doğrular var ama saptırma da var. Biz vatandaşımızın bir ev sahibi olması için uğraşıyoruz" dedi.

TOKİ Karabük Eskipazar'da 177 adet konut inşa edecek!

Karabük İli Eskipazar İlçesi 2 Etap 177 Adet Konut, 1`er Adet Camii ve Büfe İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Karabük'te imar planı protestosu!

Mahkeme kararıyla iptal edilen Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden Ergenekon Mahallesi sakinleri, durumu protesto etti. Karabük Revizyon İmar Planı nedeniyle 154 hanenin mağdur olduğunu belirtiliyor.

Karabük Hadrianaupolis Antik Kenti kazıları Haberi

Karabük Hadrianaupolis Antik Kenti kazıları


Karabük'ün Eskipazar ilçesinde gün yüzüne çıkarılan mozaikler dolayısıyla "Karadeniz'in Zeugması" olarak nitelendirilen Hadrianaupolis Antik Kenti'nin turizme açılması için çalışmalar devam ediyor.


Karabük Üniversitesinde görevli arkeolog Ersin Çelikbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MÖ 1. yüzyılda kurulduğu ve MS 8. yüzyıla kadar yerleşim amacıyla kullanıldığı tahmin edilen Hadrianaupolis'teki kazıların Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vedat Keleş önderliğinde yürütüldüğünü söyledi.


Kazıları şimdilik korumaya yönelik yürüttüklerini anlatan Çelikbaş, "Anadolu'da hiç örnekleri görülmeyen bazı zemin mozaikleri var burada. Bunların turizme kazandırılması gerekli. Bu yönde başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Erken Bizans döneminde ait Kilise B'de bulunan mozaiklerin korunması amacıyla yapılan inşaat, biter bitmez turizme açılabilir. Yaklaşık 1 ay içinde çalışmalar tamamlanacak" diye konuştu. 


Kazı alanının büyüklüğü nedeniyle çalışmaların geniş zaman diliminde yapılabileceğine dikkati...