20 / 04 / 2024

karadeniz akdeniz bölünmüş yolu

karadeniz akdeniz bölünmüş yolu

Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabının, yıl sonu itibarıyla açılacağı belirtildi. Proje'nin ikinci etabının 2016, üçüncü ve son etabının ise 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi yıl sonunda tamamlanacak!

145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren 818 kilometrelik otoyol projesiyle Karadeniz ile Akdeniz kara yolu bağlantısı, 6 saate inecek...

Karadeniz-Akdeniz Otoyolu Projesi tamamlanıyor!

Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi, 2020 yılında tamamlanacak.Karadeniz’den Akdeniz’e ulaşımı 6 saate indiren 818 kilometrelik yoldan 50 il faydalanabilecek…

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyolu yıl sonunda tamamlanacak!

2’nci Abdülhamid projesi olan Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin 2019 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. 144 yıllık rüya’ olarak adlandırılan proje 2 milyar TL’ye mal olacak.

Ahmet Arslan: 81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz!

Kars-Digor-Iğdır karayolundaki çalışmaları inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz, 81 ilde ulaştırma projelerini birbirini tamamlayacak şekilde yapıyoruz." dedi.

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Karadeniz- Akdeniz Yolu Projesi gündeme ilk olarak Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde gelmişti. 50 ili ilgilendiren  yol projesinin 2019'da tamamlanması öngörülüyor. 

Bölünmüş tarım arazileri meclis gündemine taşındı!

Bölünmüş tarım arazilerinin toplulaştırılmasının hızlandırılması için ilave prim modeli geliştirilmesinin söz konusu olup olmadığı konusu TBMM'de konu oldu..

Bölünmüş yolda hedef 36 bin 500 kilometre!

2023 yılı sonuna kadar bütün otoyolların hizmete girmesiyle toplam bölünmüş yol ağının 36 bin 500 kilometreye ulaştırılması planlanıyor.

Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinde sona doğru!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Asırlık projenin (Karadeniz-Akdeniz Yolu) birinci etabı geçen yıl tamamlanarak hizmete açılmıştı. Şimdi ikinci etabının tamamlanması için çalışmalar devam ediyor" dedi.

Bölünmüş yol yapılan iller TBMM gündeminde!

2003-2017 yılları arasında en çok ve en az bölünmüş yolun yapıldığı iller TBMM'de konu oldu. Konuya ilişkin CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan soru önergesi hazırladı..

Akdeniz Sahil Yolu 2019'da bitecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Akdeniz Sahil Yolu'nun hepsinde tüneller, viyadükler, köprüler, bölünmüş yollar dahil çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

karadeniz akdeniz bölünmüş yolu Haberi

karadeniz akdeniz bölünmüş yolu

Sultan İkinci Abdülhamid döneminde yapımı planlanan, Karadeniz'i İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin birinci etabının, yıl sonu itibarıyla açılacağı belirtildi.  


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yaklaşık 140 yıllık hayal olduğunu belirtti.


Üç etap olarak yapılan projede 28 tünelin yer aldığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Proje'nin birinci etabı olan 88 kilometrelik yol bitmek üzere. Yolların sıcak asfaltı dökülüyor. Çok kısa bir süre içerisinde birinci etap tamamlanarak ulaşıma açılacak. Projenin en zor etabı Ordu sınırları arasında yer alan birinci etaptı. Çok şükür bu bölümde çalışmalar gece gündüz devam ediyor. İnşallah yıl sonu itibarıyla hizmet vermeye başlayacak" dedi. 


Proje'nin ikinci etabının 2016, üçüncü ve son etabının ise 2017 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini...