20 / 04 / 2024

Karadeniz Holding santral

Karadeniz Holding santral

Türk şirketleri Gana’da enerji alanında yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak Karadeniz Holding yıl sonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana’ya gönderecek.

Depremzedeye büyük müjde! Bir ilk gerçekleşiyor!

Deprem felaketinin ardından iş dünyası bölgeye yardım için seferberlik başlatırken, Karadeniz Holding ise, bir ilke imza atarak, 2 yüzer kenti Hatay’a göndereceğini duyurdu. Bir ilk olan bu yüzer kentler nasıl olacak, kaç kişiyi barındıracak? işte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. nükleer santral projesi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile Akkuyu nükleer santral anlaşması yaptık. Japonya ile de Karadeniz kıyısında bir anlaşma yaptık. Şimdi de üçüncü nükleer santral projesini hayata geçirmenin arayışı içindeyiz" dedi.

Karadeniz Holding'ten Gana'ya santral!

Türk şirketleri Gana’da enerji alanında yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak Karadeniz Holding yıl sonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana’ya gönderecek.

3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman geliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özdemir, 3. Havalimanını yaptıklarını, buraya gelecek yolcu ve araç sayısının belli olduğunu belirterek, 3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman yapmayı planladıklarını söyledi.

Manavgat HES ihalesinde Kibar Holding en yüksek teklifi verdi!

Kibar Holding, Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi vererek, ipi önde göğüsledi.

Manavgat HES ihalesine en yüksek teklif Kibar Holding'den!

Manavgat HES ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Kibar Holding, bu sayede mevcut operasyonlarında maliyet avantajı sağlamayı ve grubu bulunduğu sektörlerde üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Güriş Holding Artvin Arpa HES'i satın aldı!

Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı..

Güriş Holding, santral sayısını 14'e çıkardı!

Güriş Holding, elektrik üretim yatırımlarına devam ediyor. Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı.

Soma Holding'e termik santral için izin verildi!

Soma Holding AŞ nin. facianın üzerinden henüz bir yıl geçmeden Amasya'da termik santral kurması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu nda (EPDK) başlatılan ön lisans süreci olumlu tamamlandı

Soma Holding'e termik santral izni verildi!

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız Soma Holding' e, facianın üzerinden bir yıl geçmeden Amasya 'da yeni bir termik santral kurmasına izin çıkmasına tepki gösterilmesini eleştirdi.

Üçgen 2 Santralı için 6 milyon TL'ye tünel kazıldı!

Işıklar Holding'e ait BND Elektrik, Ordu-Giresun sınırındaki HES'te üretime başladı. 35 milyona mal olan Üçgen 2 Santralı'nda ağaç katliamını önlemek için 6 milyonluk tünel kazıldı..

Rönesans Holding , Avrupa'da yeni yapılacak nükleer santrallerle ilgileniyor!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Finlandiya'da ihaleye çıkması beklenen ikinci nükleer santral projesi ve Avrupa'daki yeni nükleer santral projelerinin inşaatı ile ilgilendiklerini açıkladı...

Sanko Holding, enerjiye 400 milyon dolar yatıracak!

Son dönemde enerji yatırımları ile dikkat çeken Sanko Holding, Niksar/ Erbaa‘da 76 MW’lık Tepekışla Barajı ile Adıyaman Gölbaşı’nda 150 MW’lık yerli kömüre dayalı termik santral yatırımlarına başladı.

Karadeniz Holding santral Haberi

Karadeniz Holding santral

Gana Ulusal Petrol Şirketi (GNPC) Üst Yöneticisi Alexander Mould, ülkelerinde daha çok Türk enerji şirketi görmek istediklerini belirterek, “Birkaç Türk şirketle görüşmelerimiz oldu, yakın zamanda netleşmesini bekliyoruz” dedi. “Global İletişim Ortağı” olduğu “Afrika Petrol ve Enerji Konferansı” sonrası açıklamalarda bulunan Mould, Türk enerji şirketlerinin Gana'ya elektrik üretim alanında önemli yatırımlar yaptığını söyledi. Mould, Gana'nın elektrik ihtiyacının önemli bölümünün Karadeniz Holding'in geçen yıl gönderdiği yüzer elektrik santralinden karşılandığını belirtti.


İKİNCİ YÜZER SANTRAL YOLDA

Yüzer santralin elektrik üretebilmesi için gereken doğalgazın da ülkenin milli petrol şirketi GNPC tarafından tedarik edildiğini ifade eden Mould, Karadeniz Holding'in bu yıl sonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana'ya göndereceğini dile getirdi.


PETROL ARAMA VE ÜRETİMİ İÇİN DAVET

Elektrik üretimi yapan Türk şirketlerini, ülkesine petrol...