26 / 04 / 2024

Karadeniz Holding'ten Gana'ya santral!

Karadeniz Holding'ten Gana'ya santral!

Türk şirketleri Gana’da enerji alanında yeni yatırımlara hazırlanıyor. Bu kapsamda ilk olarak Karadeniz Holding yıl sonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana’ya gönderecek.



Gana Ulusal Petrol Şirketi (GNPC) Üst Yöneticisi Alexander Mould, ülkelerinde daha çok Türk enerji şirketi görmek istediklerini belirterek, “Birkaç Türk şirketle görüşmelerimiz oldu, yakın zamanda netleşmesini bekliyoruz” dedi. “Global İletişim Ortağı” olduğu “Afrika Petrol ve Enerji Konferansı” sonrası açıklamalarda bulunan Mould, Türk enerji şirketlerinin Gana'ya elektrik üretim alanında önemli yatırımlar yaptığını söyledi. Mould, Gana'nın elektrik ihtiyacının önemli bölümünün Karadeniz Holding'in geçen yıl gönderdiği yüzer elektrik santralinden karşılandığını belirtti.


İKİNCİ YÜZER SANTRAL YOLDA

Yüzer santralin elektrik üretebilmesi için gereken doğalgazın da ülkenin milli petrol şirketi GNPC tarafından tedarik edildiğini ifade eden Mould, Karadeniz Holding'in bu yıl sonuna kadar 415 megavat kurulu güce sahip bir yüzer santrali daha Gana'ya göndereceğini dile getirdi.


PETROL ARAMA VE ÜRETİMİ İÇİN DAVET

Elektrik üretimi yapan Türk şirketlerini, ülkesine petrol arama ve üretim alanında da faaliyet göstermeye davet eden Mould, “Gana'da daha fazla şirketin yatırım yapmasını istiyoruz ve özellikle daha fazla Türk şirketini petrol sektöründe de görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Petrol üretimini yıl sonuna kadar günlük 110 bin varile ulaştıracak Gana, 2022'de petrol ve doğalgaz alanında günlük 250 bin varili hedefliyor.



Yeni Şafak



Geri Dön