20 / 04 / 2024

Yaşar Holding'ten Turgutlu'ya 50 milyonluk fabrika!

Yaşar Holding'ten Turgutlu'ya 50 milyonluk fabrika!

Yaşar Holding bünyesindeki Çamlı Yem'in Turgutlu'da kuracağı yeni fabrikasının temeli törenle atıldı.




Yaşar Holding bünyesindeki Çamlı Yem'in Turgutlu'da kuracağı yeni fabrikasının temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Yaşar Holding Yönetim Başkanı Selim Yaşar, "Toplam 50 milyon liralık yatırımla hayata geçecek olan tesisimizde büyükbaş ve küçükbaş ile kanatlı hayvanlar için yem üretiminin yanı sıra flake ve müsli yemleriyle tam yağlı soya üretimi yapılacak.

Ülkemiz sanki belirsiz bir ortamdaymış gibi endişe verici bir ortam yaratılıyor.

Fakat biz Yaşar ailesi olarak 1927'den beri vatanımıza inandık" dedi.


2017'de faliyete geçecek


Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Çamlı Yem tesislerinin temel atma törenine Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Turgutlu Belediye Başkanı ve aynı zamanda Turgutlu OSB Başkanı olan Turgay Şirin, Yaşar Topluluğu ve Çamlı Yem Besicilik yöneticileri katıldı.

Çamlı Yem'in 1983 yılında Yaşar Topluluğu çatısı altında kurulduğunu söyleyen Selim Yaşar, "Fabrikamızın maliyeti yaklaşık 50 milyon lirayı bulacak. Oldukça hızlı bir şekilde çalışıp 2017 yılı Kasım başı gibi de faaliyete geçmesi planlanıyor" dedi.


Yaşar, "Ülkemiz sanki belirsiz bir ortamdaymış gibi endişe verici bir ortam yaratılıyor. Fakat biz Yaşar ailesi olarak 1927'den beri vatanımıza inandık. O nedenle böylesi türbülanslı bir dönemde bile yatırım yapmaktan çekinmiyoruz" dedi.


Türkiye'nin en moderni


Çamlı Yem Turgutlu Fabrikası, 57 bin metrekare arazi içinde yaklaşık 19 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Tam kapasiteye ulaştığında yılda 350 bin ton büyükbaş ve kanatlı yem üretimi gerçekleştirecek olan fabrikada süt yemleri, besi yemleri, keçi ve koyun yemleri, kuzu-buzağı yemleri, hindi yemleri, yumurtacı tavuk yemleri, etlik piliç yemleri, flake ve müsli yemleriyle tam yağlı soya üretimi yapılacak. Dikey ve modern sistemde üretim yapacak olan fabrika, enerji verimliliği yüksek ekipman kullanımı ve işletme verimliliğini artıran fabrika otomasyon sistemleri ile yüzde 15 daha düşük enerji tüketimi sağlayacak. Tesis, son teknoloji ile donatılmış Türkiye'nin en modern yem fabrikası olacak.



Yeni Asır


Geri Dön