16 / 04 / 2024

Kardemir Özel Sektör Tahvili piyasası

Kardemir Özel Sektör Tahvili piyasası

Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi ve ilk entegre demir çelik fabrikası Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (Kardemir), Özel Sektör Tahvili piyasasında da adını duyurdu.

Sektör sektör güzel ve istikrarlı temettü ödeyen 30 şirket!

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması beklenirken Uzun Vade Hisse Senedi Yatırımcısı Onur Demir sektör sektör güzel ve istikrarlı temettü ödeyen şirketleri açıkladı. İşte Onur Demir'in o paylaşımı...

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu ağustosta, 2022 sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalışla 155,3 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde gerçekleştirilecek olan anapara geri ödemelerinin toplamı ise 44,5 milyar dolar olarak belirlendi.

Asgari ücretliler ve özel sektör çalışanları aman dikkat! Şimdi bu rakamlara bakın! Net ve brüt maaş...

İşçilere, emekliye memura ve özel sektör maaşlarına yapılması beklenen zamların ardından net ve brüt maaş hesaplaması gündem oldu. İşte o hesaplar...

Özel sektörün yurt dışına olan kredi borcu temmuz ayında azaldı!

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, temmuzda 2022 sonuna oranla 2,6 milyar dolar azalışla 155,2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektör çalışanlarına son dakika müjdesi! Ocak'tan sonra o ödeme tam 35 bin 108 TL'ye yükselecek!

Özel sektör çalışanlarına ödenecek kıdem tazminatı resmen artıyor. Peki kıdem tazminatı tavanındaki artış hangi çalışanları etkileyecek? İşte ayrıntılar... 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 154,6 milyar dolara düştü!

Özel sektörün yurt dışından aldığı toplam kredi borcu, 2021 yıl sonuna göre 7,6 milyar dolar düşerek 154.6 milyar dolar oldu. 1 yıl içinde yapılması gereken anapara geri ödemelerinin ise 45,2 milyar dolar olduğu belirtildi.

Özel sektör çalışanları dikkat! Bu zam oranı hiç kimseyi memnun etmeyecek

Asgari ücret yüzde 34'lük zamla 11 bin 402 liraya yükseltildi. En düşük memur maaşı ise 22 bin lira olarak belirlendi. Uzmanlar özel sektör çalışanlarına yapılacak zamla ilgili tahminlerini açıklayarak oran paylaştı.

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

Asgari ücret net 11 bin 402 TL, en düşük memur maaşı da 22 bin TL oldu. Bu rakamların açıklanmasının ardından, özel sektör zamları merak konusu oldu. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapılacak?

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 155 milyar dolar oldu!

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna oranla 2,5 milyar dolar azalarak 155,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Özel sektör çalışanları merakla bekliyor! Ara zam oranı netleşiyor

Asgari ücret yüzde 34'lük zamla 11 bin 402 liraya yükseltildi. En düşük memur maaşı ise 22 bin lira olarak belirlendi. Özel sektör çalışanlarına da zam detayları da belli oluyor. Uzmanlar tahminlerini açıklayarak oran tahmini yaptı. İşte tüm detaylar...

Özel sektör maaş zammında son dakika rakamı! Özel sektör çalışanlarına yüzde 34 zam gelecek mi? 

Milyonlarca özel sektör çalışanı, bu ay maaşlarına yapılacak zamları ve Ağustos'ta kaç lira maaş alacaklarını merakla araştırıyor. Peki özel sektör çalışanlarının maaşlarına yüzde 34 zam gelecek mi?

Özel sektör çalışanlarının zam oranı ne kadar olacak? Uzman isim resmen rakam verdi! Maaşlar tam bu kadar artacak! 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, özel sektör çalışanlarının zam oranı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Kardemir Özel Sektör Tahvili piyasası Haberi

Kardemir Özel Sektör Tahvili piyasası

Ak Yatırım, Türkiye'nin ilk ağır sanayi tesisi ve ilk entegre demir çelik fabrikası Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (Kardemir) özel sektör borçlanma araçları piyasasına ilk adımını atmasına aracılık etti.


Ak Yatırım'dan  yapılan açıklamaya göre, 1998 yılından bu yana Borsa İstanbul'da işlem gören demir çelik sektörünün önde gelen kuruluşu Kardemir, Ak Yatırım aracılığıyla gerçekleştirdiği tahvil ihracıyla Özel Sektör Tahvili piyasasında da adını duyurdu.


ISO 500 listesine göre Türkiye'nin en büyük 50 şirketi arasında bulunan Kardemir'in tahvil ihracı 20 Kasım'da  gerçekleşti. Şirketin 100.000.000 TL nominal değerdeki, 2 yıl vadeli değişken faizli tahvillerine ilişkin satış işlemi, Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılığıyla başarıyla tamamlandı.


Ak Yatırım Genel Müdürü Mert Erdoğmuş, Türkiye'nin en önemli şirketleri arasında yer alan Kardemir'in ilk tahvil ihracına aracılık etmekten...