20 / 04 / 2024

Karma Projelerin Avantajları Neler

Karma Projelerin Avantajları Neler

Konut, AVM, ofis, otel, kültür merkezi gibi birden fazla işlevi olan karma kullanımlı yapılar, İstanbul’dan diğer büyük şehirlere yayılıyor. Karma projelere olan ilgi her geçen gün artıyor.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Karma projeler iyi yönetilmeli!

AKG STATÜ / TÜRKİYE Kurucusu Alper Göker, artık karma projelerin ön planda olduğunu ancak sürdürülebilir olmak için tesis yönetimi ve mülk yönetimi danışmanlığının önemini Para’ya anlattı...

Karma konut projeleri eski mahalle kültürünü yansıtıyor!

Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Soner Keleş, karma projelerin oturum amacıyla konut satın alanlar için de renkli bir yaşam alanı sunduğunu belirtti. Keleş, Eski mahalle kültürünün günümüze uyarlanmış halinde olduğunu söyledi.

Hasan Şimşek: Karma projeler trafiğe çözüm olabilir!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Hasan Şimşek, tüm dünyada yükselen trend ofis, konut ve alışveriş merkezinin bir arada sunulduğu yeni nesil karma projelerin metropollerdeki trafik sorununa çözüm olabileceğini dile getiriyor.

İzmir ofis piyasasında Bayraklı-Turan-Salhane dikkat çekiyor!

EVA Gayrimenkul'ün İzmir'de gerçekleştirdiği ofis piyasası araştırması, büyük projelerle yapısal dönüşüm içinde bulunan Bayraklı-Salhane-Turan bölgesinde karma projelerin yoğunluk kazandığını, bölgenin hızlı bir gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor.

İzmir'de A plus karma projelerin sayısı hızla artıyor!

İzmir'in kurulduğu yer olan Bayraklı'daki "Yeni Kent Merkezi" projesi önümüzdeki dönemde kente yeni ufuklar açacak. Bölgenin gayrimenkul fiyatlarını değerlendiren Mustafa Oğur, "Yeni Kent Merkezi her geçen gün popüler olacak" dedi.

Ofis pazarında rekabet artıyor!

Toplam büyüklüğü 2 milyon metrekareyi aşan alışveriş merkezleri, iş merkezleri, konut/rezidanslar, karma projelerin yapım ve yatırımlarını üstlenen Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, ofis pazarında rekabetin giderek arttığını söyled

Mehmet Bayraktar: Ofis pazarında rekabet giderek artıyor!

Toplam büyüklüğü 2 milyon metrekareyi aşan alışveriş merkezleri, iş merkezleri, konut/rezidanslar, karma projelerin yapım ve yatırımlarını üstlenen Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayraktar, ofis pazarında rekabetin giderek arttığını söyled

Mirastan çıkarma davasını kimler açabilir?

Hangi hallerde ölüme bağlı bir tasarrufla saklı paylı mirasçısı mirasçılıktan çıkarılabilir? Mirastan çıkarma davasını kimler açabilir? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan miras hukuku esasları...

Uğur Dumankaya: Türkiye'nin önünde olmanın avantajlarını kullanın!

Almanya'da konferanslar veren Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, günümüz trendleri, inşaat sektörü gibi konulardaki deneyimlerini paylaştı. Dumankaya; "'Türkiye'nin önünde olmanın avantajlarını kullanın" dedi...

İstmarina karma yaşam projesi!

İstmarina karma yaşam projesi ödeme planı kapsamında 30 ay vade farksız taksit yapılıyor. 5 blok olarak yükselen projede daire fiyatları 305 bin 929 TL'den başlıyor.

Home ofis avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İçerisinde hem ofis ortamının hem de ev ortamının yer aldığı daireler olarak tasarlanan home ofisi, işi gereği serbest çalışanlar tercih ediyor. Peki, home ofis avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Avrupapark Bahçekent projesinde uygun ödeme avantajları sunuluyor!

Cihan İnşaat, İstanbul Bahçekent'te Emlak Konut GYO güvencesi ile Avrupark Bahçekent projesini hayata geçirecek. Projede 1380 konut ve 72 dükkan yer alıyor. Avrupapark Bahçekent projesinde uygun ödeme avantajları sunuluyor.

Karma Projelerin Avantajları Neler Haberi

Karma Projelerin Avantajları Neler

Değişen şehir dinamikleri, yaşam biçimlerini de etkiliyor. İstanbul’da 1980’li yıllarda Toplu Konut Yasası’nın çıkmasının ardından, kent dışında kurulan kapalı siteler tercih ediliyordu. Şimdilerde ise artan araç kullanımı ile birlikte yerleşim bölgeleri kent merkezine yakınlaşmaya başladı. Kentli insan artık işine gitmek için saatlerce otomobil kullanmak istemiyor; kendine ve ailesine daha çok zaman ayırmak istiyor. Bunun sağlanması için, sadece iş yerinin değil, alışveriş, kültür-sanat ve eğlence mekânlarının da evin yakınlarında olması gerekiyor. Gayrimenkul sektörü bu ihtiyaçlara Karma Kullanımlı Yapılarla çözüm getiriyor. Karma Kullanımlı Yapılar veya daha kısa ifade ile karma yapılar (mixed-use), en genel tanımıyla, birden fazla işlev içeren yapılar olarak tanımlanıyor. Konut, AVM, ofis, otel, kültür merkezi, kongre merkezi, spor alanları, bu işlevler arasında yer alırken, karma yapılar genellikle iki...