25 / 04 / 2024

Karma projeler iyi yönetilmeli!

Karma projeler iyi yönetilmeli!

AKG STATÜ / TÜRKİYE Kurucusu Alper Göker, artık karma projelerin ön planda olduğunu ancak sürdürülebilir olmak için tesis yönetimi ve mülk yönetimi danışmanlığının önemini Para’ya anlattı...



Para Dergisi'nde yer alan habere göre, AKG STATÜ / TÜRKİYE Kurucusu Alper Göker, büyüyen ve önem kazanan bir sektör olan planlama, tesis ve mülk yönetiminin çözüm adresi ve bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirtiyor.

AKG STATÜ / TÜRKİYE Kurucusu Alper Göker, Türkiye’nin önemli alışveriş merkezlerinde genel müdürlük ve genel müdür yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra proje geliştirme, kiralama ve proje yönetimi konularında faaliyet gösteren AKG STATU/TÜRKİYE şirketini kurdu. Göker, artık karma projelerin ön planda olduğunu ancak sürdürülebilir olmak için tesis yönetimi ve mülk yönetimi danışmanlığının önemini Para’ya anlattı...

Türkiye inşaat sektöründe son 10 yıllık dönemi ile tarih yazdı desek yeridir.

Özellikle ulaşım, enerji, sağlık hizmetleri ve dev karma projeler ile gerek kamu gerekse özel girişimcilerin teşebbüsleri ile büyüyen sektör, ülkemizin de büyüme rakamlarım pozitif olarak etkiledi ve etkilemeye devam ediyor.

AKG STATÜ / TÜRKİYE Kurucusu Alper Göker, tüm bu gelişmelere paralel olarak büyüyen ve önem kazanan diğer bir sektör olan planlama, tesis ve mülk yönetiminin çözüm adresi ve bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirtiyor.

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN BÜYÜK YATIRIMLARI

1993 yılında İstanbul’un Etiler semtinde açılan Akmerkez’in, dönemin ilk karma proje yatırımı olarak şehirde yerini aldığım hatırlatan Göker, bu yatırımın sektörde büyük bir heyecan yarattığını ve adres olarak bir statü aracına dönüştüğünü söylüyor.

Göker, şunları söylüyor:

“Bugün ise geldiğimiz noktada karma proje ismi neredeyse her büyük şehirde karşımıza çıkmaya başladı. “Karma kullanımlı yapılar” veya daha kısa ifade ile karma yapılar (mixed-use), Ticaret-Konut veya Turizm-Ti-caret-Konut olarak gruplandı. Bu dev yatırımların oluşturduğu sinerji ise şehirlerin yaşam alanı alışkanlıklarını ve yoğunluk haritalarını saatlik ve günlük olarak değiştirmeye başladı. Bu değişim ile birlikte doğan ihtiyaçlar karşısında alışılagelmiş yönetim şekilleri ve maliyetlendirme (ortak gider hesapları) güncelliğini yitirmeye başladı. Yapılan anket çalışmalarında açık ara öne çıkan karma yaşam alanı seçimi ise hem konut hem de ofis projelerinin yaşam alanı olarak planlanan ve ağırlıklı olarak yeme içme, eğlence konseptleri ile iç içe geçmesinin vazgeçilmez olduğunu ve bu içeriğe sahip projeye değer kattığını ortaya çıkardı.”

"HAYALLERİNİZİ YÖNETEBİLMELİSİNİZ"

Göker sözlerini şöyle sürdürüyor: “Artık eviniz ofisinize sadece yürüme mesafesinde, alışveriş merkezinizin ışıkları ise salonunuzu aydınlatıyor. Peki, bu rüya gibi hayatı sizin için kimler yönetiyor? Artık bir apartmanda değil bir işletmede yaşıyorsunuz ve bunun sürdürülebilir olabilmesi için tecrübeli bir şirketten tesis yönetimi ya da sahip olduğunuz mağazalarınızın değerini koruyabilmek ve daha iyi markalara kiralama yapabilmek ve bu ilişkileri sıcak tutabilmek için mülk yönetimi danışmanlığı almalısınız. Çünkü işin sırrı sürdürülebilir olmakta...

AKG STATÜ / TÜRKİYE olarak biz bu heyecan verici karma projeler ve Alışveriş Merkezi yatırımlarının hayata geçirilmesinde, kiralanmasında ve yönetilmesinde sahip olduğumuz tecrübeyi sektörün duayenlerinden olan Ercüment Alptekin’in kurucusu olduğu İstanbul merkezli Libra DLM Şirketi ile de birleştirerek inaovatif çözümlerimizi pek çoğunuzun yaşamına taşımaktan mutluluk duyuyoruz.”

 


Geri Dön