07 / 05 / 2024

Karşıyaka e imar

Karşıyaka e imar

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında resmi internet sitesi üzerinden “E-İmar” uygulamasını başlattı. 

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

İzmir Karşıyaka'da imar hakları artırıldı! 'Yapı stoku kötü, deprem kuşağında' dendi!

İzmir Karşıyaka'nın Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin imar planında revizyona gidildi. İşte ayrıntılar...

Karşıyaka’da yeni stat konusu gündemden düşmüyor!

İzmir'de 25 sene boyunca kendi stadının yapılmasını bekleyen kentin en köklü spor kulübü Karşıyaka, yıllardır atıl kalan projeyi hayata geçirmek için girişimlerini hızlandırdı. Kulüp, eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın yerine yapılacak projeyi yeniden eline aldı.

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

Karşıyaka'da imar çözüm ofisi açıldı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi ilçe genelindeki imar sorunlarını çözüme kavuşturmak için imar çözüm ofisi açtı. 

Karşıyaka Belediyesi'nden Emlak Bankası Konutları açıklaması! 

İzmir'e bağlı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Atakent Mahallesi'nde bulunan Emlak Bankası konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar endişesi: Planlar gözden geçirilsin!

Karşıyaka Belediyesinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışması sürüyor. Mahalleli plana itirazda bulundu.

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Karşıyaka e imar Haberi

Karşıyaka e imar

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında resmi internet sitesi üzerinden “E-İmar” uygulamasını başlattı. Haber İzlenim'de yer alan habere göre; belediyenin internet sitesine giren Karşıyakalılar, adres bilgilerini girerek parsele ait imar durumunu görüntüleyebilme ve ilgili plan kararlarına kolaylıkla erişebiliyor.

KENT REHBERİ KULLANIMA AÇILDI 

Ayrıca, belediyenin internet sitesinde kentlilerin kullanımına sunulan yeni uygulamalardan biri de “Kent Rehberi” oldu. Karşıyaka’daki giyim, sağlık, okul ve buna benzer birçok noktanın konumuna ulaşılabilen uygulamada, günlük olarak nöbetçi eczanelerin yerlerine de ulaşılabiliyor. İnternet sitesinde kullanıma açılan “E-İmar” ve “Kent Rehberi” hizmetleri kısa süre içince belediyenin mobil uygulamasında da bulunacak.

MOBİL BELEDİYECİLİK 

Bilişim teknolojilerinden yararlanıp Karşıyakalılara daha hızlı ve kolay ulaşılabilir hizmet sunmak amacıyla çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Hayata geçirdiğimiz mobil uygulama ve internet sitemiz...