24 / 04 / 2024

Karşıyaka Belediyesi'nden Emlak Bankası Konutları açıklaması! 

Karşıyaka Belediyesi'nden Emlak Bankası Konutları açıklaması! 

İzmir'e bağlı Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Atakent Mahallesi'nde bulunan Emlak Bankası konutlarıyla ilgili açıklamada bulundu.



Son günlerde tartışmalara neden olan  İzmir  Karşıyaka Atakent Emlak Bankası Konutları imar planı ile ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan açıklama geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tugay söz konusu konutlarla ilgili imar planı kararının bölgede yaşayanların istekleri doğrultusunda alındığını söyledi. 

Tugay açıklamasında  Nevzat Özkılıç'ın Emlak Konutları ile ilgili yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. 

Mevcut bölgede binaların inşaat hakkının aynı şekilde devam ettiğini söyleyen Tugay, "Atakent ile ilgili plan kararı, bölgede yaşayan halkımızın genel talep ve beklentileri sorularak ve çoğunluğun beklentisi gözetilerek hukuk çerçevesinde alınmış bir karardır." açıklamasında bulundu. 

İmar planlarının askıya çıkarılmasının ardından 135 hak sahibinin karara itiraz ettiğini ve bunun tüm hak sahiplerinin yüzde 10'una denk geldiğini söyleyen Tugay şunları söyledi: 

Karşıyaka Belediyesi nden Emlak Bankası Konutları açıklaması! 

"Plana hukuk yoluyla itiraz edilmesi, ülkenin her yerinde hemen her plan kararından sonra mutlaka yaşanan bir süreçtir. Bu plan kararına mahkeme yoluyla itiraz edilmesini de planın hatalı bir karar olduğuna dair bir gösterge olarak ifade etmeye çalışmak, bir başka fırsatçılıktır. Belediye başkanımız, Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideri ve Türkiye'nin muhtemel gelecek Cumhurbaşkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman savunduğu ve CHP'nin kuruluşundan bugüne koruduğu ilkelerine tam bağlılıkla çalışmaya devam edecektir."

Emlak Konutları'nda yaşayan vatandaşlar için açıklama yapan Nevzat Özkılıç, İzmir depremi sonrasında  Karşıyaka Belediyesinden 47 yıllık binaların yenilenmesi ve kentsel dönüşüm çalışmaların yapılması için imar durum belgesi talep ettiklerini ancak belediyenin "yeşili korumak" için imar durum belgesi vermediğini fakat benzer durumları yaşayan arsa ve konut sahiplerine imar izin belgesi verildiğini söyledi.

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin engellendiğini iddia eden gruptan açıklama!


Geri Dön