20 / 04 / 2024

Karşıyaka köprü çalışması

Karşıyaka köprü çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasında köprü çalışmalarını yarım bırakınca mahalleli hem çevredeki kötü görüntüye hem de hırsızlara davetiye çıkaran kot farkına isyan etti

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Galata Köprüsü'nde çalışmalara başlandı! 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından (İBB) Galata Köprüsü'nde yapılacak derz değişimi ve asfalt yenileme çalışmasının ilk etabı  dün gece yarısı başladı. Çalışmaların devam ettiği köprü 40 gün boyunca tek yönlü trafiğe kapatılacak. 

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

Silivri'de yıkım çalışması yapılan binadan düşen işçi yaralandı!

İstanbul Silivri'de deprem sonrası boşaltılan binada yıkım çalışması yapan inşaat işçisi, 3. kattan düşerek yaralandı.

Haliç Köprüsü'ndeki bakım çalışmalarının 2. etabı başladı!

Haliç Köprüsü'nde ilk kısmı tamamlanan derz yenileme çalışmasının ikinci etabı saat 24.00'ten itibaren başladı.

Haliç Köprüsü'nde 18 Ağustos'a kadar bakım çalışması yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından Haliç Köprüsü'nde bakım çalışmaları başlatıldı...

Üsküdar'da bina yıkım çalışmasında 2 işçi yaralandı!

Üsküdar'da bir binanın yıkım çalışmasında kopan beton blok sonucunda 2 işçi yaralandı. Tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Elazığ Karşıyaka'da 331 konutun yıkım çalışmaları başladı! 

Elazığ Karşıyaka Mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Elazığ Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan görüşmeler tamamlandı. Firma yetkilileri ve hak sahipleri arasındaki görüşmeler tamamlandıktan sonra, 6 hektarlık alanda yeni binalar yapılacak...

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

1915 Çanakkale Köprüsü emlak piyasasını canlandırdı! 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı bölgenin kaderini değiştirdi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü çalışmasından sonra yatırımcıların bölgeye olan talebinin arttığını söyledi. 

Bafra Çetinkaya Köprüsü restorasyon çalışmaları tam gaz!

Bafra Çetinkaya Köprüsü’nde Eylül 2018'de başlayan restorasyon çalışması hızla devam ediyor. Çalışmaların yıl sonu tamamlanması bekleniyor.

TOKİ Kızılcahamam Karşıyaka 1. Etap ihalesi çok yakında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, kentsel dönüşümle alakalı da TOKİ'ye talimat verdiğini ve Karşıyaka Mahallesi'ndeki 1. etap çalışmasının ihalesini çok kısa süre içerisinde yapacaklarını söyledi...

Karşıyaka Stadı için ruhsat alınacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için ruhsat alınmaya çalışıyor. Yıkılan İlçe Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik proje için çalışmalar yürütülüyor.

Karşıyaka köprü çalışması Haberi

Karşıyaka köprü çalışması


İzmir Büyükşehir Belediyesi yerel seçimler öncesi Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasındaki taş köprüleri yıkarak dere yatakları üzerine yapmaya başladığı 2 metreyi bulan betonarme köprülerin inşaatını yarım bıraktı. İmar planları dikkate alınmadan plansızca yapıldığı iddia edilen betonarme köprüler o günden bugüne faaliyete geçmedi. Köprü için hazırlanan beton bloklar yerel seçimlerde dere yatağının üzerinde konulduğu günkü gibi bırakıldı. Köprü inşaatlarının etrafı ise molozlarla doldu. 


2 metre yüksekliğinde

Köprülerin pislik yuvası haline geldiğini dile getiren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Öncekine göre daha yüksek olan köprü ayaklarının çevredeki apartman girişlerine kadar uzandığını dile getiren vatandaşlar, "Yol ile köprü arasında oluşan kot farkından dolayı mağduruz. Köprülerin sadece görüntü olsun diye yapılmış gibi gözüküyor" dedi. Seçimlere bir iki ay kala başlayan çalışmaların tamamlanmadığını belirten mahalle...