25 / 04 / 2024

Karşıyaka'daki köprü çalışması yarım kaldı!

Karşıyaka'daki köprü çalışması yarım kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasında köprü çalışmalarını yarım bırakınca mahalleli hem çevredeki kötü görüntüye hem de hırsızlara davetiye çıkaran kot farkına isyan etti




İzmir Büyükşehir Belediyesi yerel seçimler öncesi Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasındaki taş köprüleri yıkarak dere yatakları üzerine yapmaya başladığı 2 metreyi bulan betonarme köprülerin inşaatını yarım bıraktı. İmar planları dikkate alınmadan plansızca yapıldığı iddia edilen betonarme köprüler o günden bugüne faaliyete geçmedi. Köprü için hazırlanan beton bloklar yerel seçimlerde dere yatağının üzerinde konulduğu günkü gibi bırakıldı. Köprü inşaatlarının etrafı ise molozlarla doldu. 


2 metre yüksekliğinde

Köprülerin pislik yuvası haline geldiğini dile getiren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Öncekine göre daha yüksek olan köprü ayaklarının çevredeki apartman girişlerine kadar uzandığını dile getiren vatandaşlar, "Yol ile köprü arasında oluşan kot farkından dolayı mağduruz. Köprülerin sadece görüntü olsun diye yapılmış gibi gözüküyor" dedi. Seçimlere bir iki ay kala başlayan çalışmaların tamamlanmadığını belirten mahalle sakinlerinden Yüksel Uysal, "Köprü için konulan beton bloklar bıraktıkları gibi duruyor. Çevresinde tinerciler, madde bağımlıları cirit atıyor. Beton köprünün yüksekliği yüzünden hırsızlar rahatlıkla köprü inşaatından balkonlarımıza atlayabilir. Mühendisler bu köprülerin projelerini çizerken hiç mi çevredeki apartmanları düşünmedi? Seçim öncesi apar topar birilerine para kazandırmak için yaptıkları köprüler şimdi öylece duruyor" diye konuştu. Karşıyaka Belediyesi'nin daha önce temizlemesine rağmen köprü inşaatının etrafının molozlarla dolduğunu dile getiren Ekrem Kılıç ise, "İnşaat sahipleri molozlarını artık buraya atıyor. Apartmanımızın önü molozdan ve pislikten geçilmez hale geldi. Büyükşehir geldi kocaman beton blokları buraya koydu ve gitti. Artık ne gelen var ne giden. Karşıyaka gibi bir yerde böyle manzaralar görmek bizleri üzüyor" dedi. 


Yeni Asır


Geri Dön