26 / 04 / 2024

izmir belediyesi karşıyaka projeleri

izmir belediyesi karşıyaka projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasında köprü çalışmalarını yarım bırakınca mahalleli hem çevredeki kötü görüntüye hem de hırsızlara davetiye çıkaran kot farkına isyan etti

Karşıyaka Belediyesi İzmir'de imarlı arsa satacak!

İzmir İli Karşıyaka Belediye Başkanlığı, İzmir Karşıyaka Şemikler'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 22 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar tepkisi: Felaket yaşanmadan çözüm bekliyoruz!

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Atakent Mahallesi'ndeki Emlak Bankası Konutları sakinleri, Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine kentsel dönüşüm konusunda imar engeli çıkarması sebebiyle, tepki gösterdi. 

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Karşıyaka Belediyesi e-imar uygulamasını başlattı!

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında resmi internet sitesi üzerinden “E-İmar” uygulamasını başlattı. 

TOKİ'nin satışa çıkardığı arsayı Karşıyaka Belediyesi aldı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Hazine’ye ait olan ve senelerdir belediye hizmet alanı olarak kullanılan arsa TOKİ tarafından açık artırmayla satışa çıkarıldı. 8,5 dönümlük arsayı 21 milyon 400 bin lira bedelle Karşıyaka Belediyesi aldı.

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Karşıyaka Belediyesi, gelişmekte olan kentlerin en önemli sorunları arasında yer alan çarpık yapılaşma ve kentsel dönüşümü masaya yatırdı. Kentsel Dönüşümde Uygulamalar ve Sorunlar konulu panele sektör temsilcileri katıldı.

İzmir Karşıyaka'ya 1800 kişilik futbol sahası yapılacak!

Hayata geçirdiği fiziki projeler ve yıl boyunca gerçekleştirdiği etkinliklerle Karşıyaka’nın ‘Spor Kenti’ kimliğine güç katan Karşıyaka Belediyesi, yeni bir yatırıma daha imza atıyor.

Mamak Karşıyaka'ya dev piknik alanı geliyor!

İlçe sınırları içerisinde yeşil alan miktarını ve park sayısına her geçen yıl yenilerini ekleyen Mamak Belediyesi Karşıyaka Mahallesi’nde yeni bir park inşa ediyor.

İzmir Karşıyaka'nın vefa parkları açıldı!

Karşıyaka Belediyesi, bir günde üç önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. TBB kurucularından Av. Cengiz İlhan anısına yaptırılan Hukuk ve Demokrasi Parkı, İmbatlı Mahallesi’nde törenle hizmete açıldı. A

İzmir Karşıyaka Hukuk ve Demokrasi Parkı açılıyor!

Karşıyaka Belediyesi, bir günde 3 anlamlı etkinliğe ev sahipliği yapacak. TBB kurucularından Av. Cengiz İlhan anısına yaptırılan Hukuk ve Demokrasi Parkı, İmbatlı Mahallesi’nde törenle hizmete açılacak.

İzmir Karşıyaka'da okullar onarılıyor!

Öğrencilerin yeni sezonda daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmeleri için, okullara yönelik yatırımlarına hız veren Karşıyaka Belediyesi, ilçenin 9 farklı eğitim kurumunda bakım, onarım ve yenileme çalışması başlattı.

izmir belediyesi karşıyaka projeleri Haberi

izmir belediyesi karşıyaka projeleri


İzmir Büyükşehir Belediyesi yerel seçimler öncesi Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasındaki taş köprüleri yıkarak dere yatakları üzerine yapmaya başladığı 2 metreyi bulan betonarme köprülerin inşaatını yarım bıraktı. İmar planları dikkate alınmadan plansızca yapıldığı iddia edilen betonarme köprüler o günden bugüne faaliyete geçmedi. Köprü için hazırlanan beton bloklar yerel seçimlerde dere yatağının üzerinde konulduğu günkü gibi bırakıldı. Köprü inşaatlarının etrafı ise molozlarla doldu. 


2 metre yüksekliğinde

Köprülerin pislik yuvası haline geldiğini dile getiren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Öncekine göre daha yüksek olan köprü ayaklarının çevredeki apartman girişlerine kadar uzandığını dile getiren vatandaşlar, "Yol ile köprü arasında oluşan kot farkından dolayı mağduruz. Köprülerin sadece görüntü olsun diye yapılmış gibi gözüküyor" dedi. Seçimlere bir iki ay kala başlayan çalışmaların tamamlanmadığını belirten mahalle...