19 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü emlak piyasasını canlandırdı! 

1915 Çanakkale Köprüsü emlak piyasasını canlandırdı! 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı bölgenin kaderini değiştirdi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü çalışmasından sonra yatırımcıların bölgeye olan talebinin arttığını söyledi. 



1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşık bir ay önce batırılan kule kesonları üzerinde ayaklar yükselmeye başladı. Köprü inşaatının başlamasıyla bölgeye olan yatırımcı talebi de arttı. 

Yeni Asır'da yer alan habere göre, 18 Mart 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temelini attığı 1915 Çanakkale Köprüsü Lapseki ve Şekerkaya mevkileri arasında inşa ediliyor. Köprü tamamlandığında en asma köprü ünvanına sahip olacak. Köprünün temelini oluşturan kule kesonları yaklaşık ay önce batırıldı. Köprünün ayakları yükselmeye başladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü emlak piyasasını canlandırdı! 

Köprü inşaatının hızla ilerlemesiyle yatırımcı rotasını Çanakkale'ye çevirdi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Ayakların en üstünde Seyit Onbaşı'mızın Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlığını anlatan anıtı olacak. 318 metre yüksekliğindeki ayaklar 18 Mart 2020 tarihine kadar tamamlanacak. Hem denizdeki hem de karadaki çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki 18 Mart'ta hep birlikte 318 metre yüksekliğindeki köprü ayaklarını görmüş olacağız" dedi. 

KÖPRÜ AYAKLARI GÖRÜNDÜ

Eyüp Yılmaz, 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilçenin ön plana çıkmaya başladığını söyledi. Lapseki'nin, köprü inşaatının başlamasıyla ivme kazandığını söyleyen Yılmaz, "1915 Çanakkale Köprüsü'yle birlikte burada çok büyük bir değişim yaşanıyor. Köprünün ayakları görmeye başladığımız için her geçen gün biraz daha talepler artıyor. Köprünün, hem bölge ekonomisine hem de Lapseki ekonomisine çok büyük katkısı var. Bugün otel yapmak isteyenler, yat limanıyla ilgili çalışma yapmak isteyenler, farklı yatırımlar yapmak isteyenler bize gelmeye başladı. Bu talepler bundan sonra daha da artacak ve bununla beraber de elbette Lapseki daha da büyüyecek" diye konuştu. Lapseki'deki gayrimenkullerin değerinin, 1'ken 10 olduğunu kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: "Emlak piyasası biraz durmuştu. Köprünün ayaklarının görünmesiyle birlikte tekrar hareketlenme başladı. Elbette ki insanların evleri, arazileri, arsaları çok değerlendi" ifadeleri kullandı. 

 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde kule blokları yükseliyor!

1915 Çanakkale Köprüsü 2020'de açılıyor!


Geri Dön