29 / 03 / 2024

Karşıyaka Pazarı çalışmaları

Karşıyaka Pazarı çalışmaları

Yenimahalle Belediyesi’nin, Karşıyaka bölgesinde 3 ay önce temelini attığı kapalı pazar yeri ve sosyal tesisinde inşaat çalışmaları dört koldan devam ediyor. Komplekse dönüştüren Yenimahalle Belediyesi, Karşıyaka’da da projeyi gün yüzüne çıkardı.

Başakşehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çıkan vatandaş nöbet tutmaya başladı! İşte nedeni...

İstanbul Başakşehir Belediyesi'ne bağlı Şahintepe Mahallesi'nde hukuksuz yürütüldüğü iddia edilen kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı vatandaş gece gündüz demeden nöbet tutmaya başladı.

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hayata geçirecek imar planlarına onay geldi. Karşıyaka Belediyesi kısa süre içerisinde çalışmalara başlamayı hedefliyor. 

Olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmaları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, olası bir depreme karşı yapılan hazırlık çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kamu binalarının depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kamuya ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tunç Soyer'den Karşıyaka imar planları ve kentsel dönüşüm sorunlarına destek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karşıyaka’daki imar plan değişiklikleri, kentsel dönüşüm, pazar yerlerinin yenileme çalışmaları, bisiklet yolları başta olmak üzere ilçenin sorunları ve devam eden projelere ilişkin konuştu.

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda geçen Mart ayında yıkım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binalara yönelik imar planı değişikliği masaya yatırıldı.

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan binada güçlendirme çalışmaları başladı!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 7 katlı binada çökme tehlikesine karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı...

Karşıyaka Pazarı çalışmaları Haberi

Karşıyaka Pazarı çalışmaları


Yaklaşık 28 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi A, B, C, D, E ve F Blok olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. E ve F bloklarda katlar yükselmeye devam ederken, diğer bloklarda da iksa sistemleri çalışması yapılıyor.

Proje 2017 yılı sonunda hizmete açıldığında pazar alanı ihtiyacına çözüm getirmenin ötesinde, bölge halkına farklı hizmetler sunabilecek özellikte olacak.

Tesisin sadece pazar yeri ihtiyacına cevap vermeyeceğinin altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yapının içerisinde bulunduracağı sosyal ve kültürel alanlarla Karşıyaka’ya yeni bir soluk getireceğini söyledi. Yaşar, “Pazarlar şehirlerin en kıymetli yerlerinde bulunuyor ancak haftanın bir günü kullanılabiliyor. Bu alanları pazarı da yok etmeden o bölgenin ihtiyaçlarına göre halk tipi AVM’lere çeviriyoruz” dedi.

KARŞIYAKA’DA YOK YOK

Tesiste bay ve bayan...