25 / 04 / 2024

Kartepe 2014 turizmi

Kartepe 2014 turizmi

Kartepe'deki otelin Genel Müdürü İsmet Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe' de başlayan kar yağışı, otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Kartepe cazibe merkezi haline gelecek!

Kartepe Belediyesi, doğa ve spor turizmi alanında yeni bir projeye daha imza atarak, Kartepe’yi güçlü ve marka bir kent olarak geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

Kartepe'de yapı ruhsatlarında artış!

Kartepe'de yapı ruhsatlarında artış oldu. Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden 2014 yılında verilen yapı ruhsatlarında bir önceki yıla oranla yüzde 20 artış olduğu açıklandı

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Kocaeli Kartepe'de 3 milyon 695 bin TL'ye satılık gayrimenkul!

Kocaeli İli Kartepe İlçesi'nde yer alan 7.775 metrekare yüzölçümüne sahip olan gayrimenkul Kocaeli 5. İcra Dairesi tarafından 30 Aralık 2014 günü saat 10:00 ile 10:10 arası ihale ediliyor.

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Türkiye sağlık turizmi dünyaya tanıtılacak!

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai'de etkinlikler düzenlediklerini belirtti...

TÜRSAB: Kurdaki dalgalanma turizmi olumsuz etkilemez!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, döviz kurundaki dalgalanmanın turizmi olumsuz etkilemeyeceğini, 2014 yılı erken rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu söyledi...

Kartepe'de kış turizmi doluluk oranı yüzde 65'te kaldı!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartepe, okulların yarıyıl tatiline girmesine rağmen bölgeye yeterli kar yağmaması dolayısıyla beklenen ilgiyi göremedi. Kartepe'de kış turizmi doluluk oranı yüzde 65'te kaldı...

Rose Garden Kartepe 'de 199 bin liraya 3+1! Yeni proje!

Rose Garden Kartepe projesinde fiyatlar 199 bin liradan başlıyor. Eylül 2014 'te sahiplerine teslim edilecek olan Rose Garden Kartepe projesi kapsamında 60 adet daire bulunuyor...

Kartepe Belediye Meclisi imar planı değişikliklerini, imar komisyonuna yönlendirdi!

2014 yılının ilk meclis toplantısını yapan Kartepe Belediye Meclisi'nde meclis üyeleri bütün maddeleri oy birliğiyle kabul etti. Başkan Karabalık, gündem maddelerinde oy birliği sağlayan meclis üyelerine teşekkür etti.

Mehmet Müezzinoğlu:Sağlık turizmi gelirlerini 2014'te 5 milyar doların üzerine çıkaracağız!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık turizmindeki gelirler ile ilgili olarak '' 2,5 milyar dolarlık geliri, 2014'te 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

Kartepe 2014 turizmi Haberi

Kartepe 2014 turizmi

Kartepe'deki otelin Genel Müdürü İsmet Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Yalova ve Bilecik'i kapsayan, ülkenin en büyük kayak tesislerinden Kartepe'ye yeterli kar düşmemesi nedeniyle kayakseverlere hizmet edemediklerini söyledi.


"Doğa şartları bu sene ne yazık ki hem bizleri hem de meteorolojiyi çok yanılttı" diyen Türker, sabah saatlerinde başlayan yağışın ardından kar kalınlığının otelin bulunduğu bölgede 10, pistlerde 20 santimetreye ulaştığını anlattı.


Bölgede sisin de etkili olduğunu belirten Türker, "Kayak yapmak için yeterli değil. Bugün akşama kadar bu şekilde yağarsa, yarından itibaren kayak pistlerimizi açmayı düşünüyoruz" dedi.


Türker, şöyle devam etti:


"Kış sporları ülkemizin gelir kaynaklarından birisidir. Tesislerimiz sadece bu bölgeye değil, çevre illere de katkı sağlıyor. Burası sadece kışın değil, yazın da Türk sporuna hizmet etmektedir. Geçtiğimiz cuma ve cumartesi otelimiz...