09 / 12 / 2025
fuzul

kasımda kurulan inşaat şirketi sayısı

kasımda kurulan inşaat şirketi sayısı

TOBB'un açıkladığı Kasım ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerine göre Kasım'da 1.153 inşaat şirketi kuruldu..

Bir inşaat projesinin A'dan Z'ye maliyet kırılımı!

66,6 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bir inşaat projesinin A'dan Z'ye maliyet kırılımını açıkladı.

Kaba inşaat güncel birim fiyatları!

59,3 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kaba inşaat güncel birim fiyatları açıkladı.

Toplam inşaat alanı nasıl hesaplanır? 

53,3 bin takipçili İnşaat Doktoru yaptığı paylaşımda toplam inşaat alanının nasıl hesaplanacağını açıkladı.

Apartman inşaatı birim fiyat artışı!

49,9 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda apartman inşaatı birim fiyat artışını açıkladı. 2024 yılında 15 bin 580 TL olan metrekare birim fiyatı, 2025 yılında 19 bin 855 TL’ye çıktı.

Villa inşaatı birim fiyat artışı!

49,9 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda villa inşaatı birim fiyat artışını açıkladı. 2024 yılında 22 bin 515 TL olan metrekare birim fiyatı, 2025 yılında 29 bin 260 TL’ye çıktı.

Birim inşaat maliyeti nasıl hesaplanır? 

Mali Müşavir İbrahim Döner resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda birim inşaat maliyetinin nasıl hesaplanacağını açıkladı. 

'İnşaat üretim endeksindeki artış bana inandırıcı gelmedi' diyen Tebernüş Kireçci piyasada iş yapanlara sordu!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, TÜİK tarafından açıklanan Kasım 2024 inşaat üretim endeksi sonuçlarını değerlendirdi. 

İnşaat üretiminde 10 ayın en yüksek artışı! İnşaat sektörü yüksek faiz oranlarına rağmen üretime devam ediyor!

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda inşaat üretim endeksi 2024 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %10,8 oranında arttığını belirterek, yüksek faiz oranlarına rağmen inşaat sektörünün üretime devam ettiğini kaydetti.

C35 hazır beton, inşaat demiri, çimento, kum, gazbeton fiyatları ne kadar? Kasım 2024 inşaat malzeme fiyatları!

İnşaatın ana kalemleri arasında yer alan C35 hazır beton, inşaat demiri, çimento, kum, gazbeton gibi malzemelerin fiyatları belli oldu. Peki C35 hazır beton, inşaat demiri, çimento, kum, gazbeton fiyatları ne kadar? Kasım 2024 inşaat malzeme fiyatları!

İki şehirde inşaat yasağı 1 Kasım'a kadar uzatıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan son görüşmeler sonucunda Antalya ve Muğla'da 2024 inşaat yasağı 1 Kasım tarihine kadar uzatıldı. Bu kararın yaşanan yoğunluk sebebiyle alındığı açıklandı.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi kasım ayında yüzde 8,4 oranında yükseldi!

Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi Kasım 2023 yılında, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 8,4 yükseliş gösterdiği açıklandı.

İnşaat malzemeleri ihracatı kasım ayında 60 milyon dolar azaldı

Türkiye’nin inşaat malzemeler ihracatı, 2023 senesi Kasım ayında 2,39 milyar dolar oldu. Kasımda bir önceki aya kıyas ile 60 milyon dolarlık azalma gösteren ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 6,8 düştü. İşte haberin detayları...

İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi kasımda 71,24 puana geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Kasım 2023 sonuçları belli oldu. Bileşik Endeks, kasımda bir önceki aya göre 0,06 puanlık düşüşle 71,24 puana geriledi. 

kasımda kurulan inşaat şirketi sayısı Haberi

kasımda kurulan inşaat şirketi sayısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Kasım ayına ilişkin kurulan-kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.  Kasım ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 0,56 düştü. Şirket sayısı bu dönemde 6 bin 926'dan 6 bin 887'e indi. Bu dönemde kapanan şirket sayısı da yüzde 11,71 geriledi ve bin 131 oldu. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Kasım'da, geçen yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 24,63, kapanan şirket sayısı yüzde 5,41 artış gösterdi.

Kurulan şirket sayısı Ocak-Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,68 artarak 66 bin 950, kapanan şirket sayısı yüzde 23,61 artarak 11 bin 502 oldu.

Kasım'da kurulan şirket ve kooperatiflerin bin 153'ü inşaat, 963'ü imalat sektöründe yer aldı. Kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin 771'i inşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere...