19 / 04 / 2024

Kastamonu Dünya Miras Listesi

Kastamonu Dünya Miras Listesi

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, görevdeki bir yılını değerlendirdi. 2015 yılında ise 50 milyon TL'lik yatırım yapmayı planlıyoruz. Vadi Park projesi dışındaki kalan projelerimizin hepsine start vereceğiz.

Kastamonu Dünya Miras Listesinde yerini alacak!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yapacakları çalışmalarla Kastamonu'nun hak ettiği Dünya Miras Listesinde yerini alacağını söyledi. Babaş, "Maliyet olarak da sadece proje çizilmesinin yaklaşık 10 milyon TL'lik bir maliyeti tutabilir'' dedi.

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Shennongjia Ormanı Dünya Miras Listesi'ne alındı!

Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Shennongjia Orman Bölgesi dün İstanbul'da sona eren 40. Dünya Miras Konferansı'nda Dünya Miras Listesi'ne alındı.

İstanbul'daki Dünya Mirası Komitesi toplantıları ertelendi!

UNESCO'nun İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Mirası Komitesi toplantıları ileri bir tarihe ertelendi. 20 Temmuz'a kadar sürmesi beklenen toplantıların ne zaman ve nerede yapılacağına ilişkin bilgi verilmedi.

Ürdün Petra Dünya Miras Alanı'nda dev yapı bulundu!

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti. Yapı 245 metrekarelik platformdan oluşuyor.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

Hasankeyf için UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne başvuruldu mu?

Türkiye’nin Ilısu Barajı göl suları altında kalma tehlikesi bulunan antik kent Hasankeyf için Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne başvurmadığı öne sürüldü.

Safranbolu Evleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde!

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kültürel varlıklarından Safranbolu deyince aklımıza ilk olarak özgün mimariye sahip evleri geliyor.

Yürüyen Köşk, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Aday!

Atatürk’ün bir çınar ağacının dalının kesilmemesi için temellerinden kaydırdığı Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması konusunda Yalova Belediyesi’nin hazırlık çalışmaları sürüyor. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Tokat Niksar UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday!

Tokat Niksar ilçesinin, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamak için yürütülen çalışmalar kapsamında "alan yönetimi çalışması" yapıldı.

Kastamonu Dünya Miras Listesi Haberi

Kastamonu Dünya Miras Listesi

Belediye birim müdürleri ve basın mensuplarının yanı sıra toplantıda, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, AK Parti Merkez İlçe Başkam Ahmet Namlı ve bazı sendika başkanlarıyla mahalle muhtarları da yer aldı. Belediye Toplantı Salonu'nda başlayan bir yılın değerlendirmesi öğle yemeğinin ardından tamamlanan ve devam eden bazı projelerin yerinde incelenmesiyle son buldu. 

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, yaptığı bir yıllık değerlendirmede şunları söyledi: 


"HALKIMIZ ŞEHRİ DÜNYA MARKASI YAPACAĞINA İNANDIĞI KADROLARI GÖREVE GETİRDİ" 


"Bilgi, beceri, hizmet ve üretkenlik demek olan belediyecilik mesleğimi 25 yıl gurur ve onurla sürdürdükten sonra, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde Belediye Başkan adayı olarak halkımızın huzuruna çıktım ve seçim sonucunda halkımızın teveccühü ile Belediye Başkam seçildim. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde daha güzel bir...