16 / 04 / 2024

kat mülkiyetinin kurulması

kat mülkiyetinin kurulması

Bir yapıdaki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı kat mülkiyeti oluyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl kurulur? Kat mülkiyeti kurma işlemleri nelerdir?

Kat mülkiyeti için yapılması gerekenler!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince tamamlanmış bir yapının bağımsız bölümleri üzerinde kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Bu hak kurulduktan sonra kat mülkiyeti tapusu alınabiliyor. Peki, kat mülkiyeti için yapılması gerekenler nelerdir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu esasları, en son düzenlemeyle birlikte haberimizde yer alıyor. Kat mülkiyeti hakkında merak edilenler kanunda açıkça yer alıyor. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yeni yapılan düzenlemeler!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yeni yapılan düzenlemeler arasında anagayrimenkulün mimari projesinde aranacak hususlar ayrıntılı olarak anlatılıyor. Kanunda projenin yetkili kurum tarafından onaylanmış olması gerektiği belirtiliyor...

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu!

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu' nun son hali aşağıda yer alıyor. 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu' nun ilk maddesi kat mülkiyeti ve kat irtifakı konularıyla anlatılıyor...

Kat irtifakı nasıl kat mülkiyetine çevrilir?

Kat irtifakı nasıl kat mülkiyetine çevrilir?: Emlak vergisi tahsilatını hızlandırmak ve buradan elde edilen geliri artırmak amacıyla hükümetin çıkardığı bir yasa bulunuyor.Yasa kat irtifaklı tapuların kat mülkiyetine çevrilmesini detaylı olarak açıklıyor.

Kat maliki kimdir?

Kat maliki kimdir? sorusuna kat mülkiyetine sahip olan kişi cevabı veriliyor. Kat malikinin tanımı 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu' nun 2. maddesinde yapılmış bulunuyor...

Kat mülkiyetinin kurulması!

Kat mülkiyetinin kurulması 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıkça belirtiliyor. Kat mülkiyetinin kurulması için o gayrimenkulün maliki tarafından imzalanan bir dilekçenin tapu idaresine verilmesi veya istemde bulunulması gerekiyor...

22 maddede sitelerde kat mülkiyetinin niteliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "22 maddede sitelerde kat mülkiyetinin niteliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

15  maddede sitelerde kat mülkiyetinin dava ile devri süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat mülkiyeti terminolojisi" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi!

Gayrimenkulün maliki veya ortak malikleri tarafından kurulan kat mülkiyeti hangi hallerde sona erer? İşte 3 soruda kat mülkiyetinin sona ermesi hükümleri..

Sitelerde kat mülkiyetinin devri mecburiyeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyeti işlemleri 2016!

634 sayılı kanun gereğince, tamamlanmış bir yapının kullanılabilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl alınır? İşte kat mülkiyeti işlemleri 2016..

Kat mülkiyeti harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapıların tapuda mesken ve işyeri olarak gözükebilmesi için kat mülkiyetinin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti harcı 2016 ne kadar oldu?

Site kat mülkiyeti nasıl kurulur?

İnşaat çalışmaları sona eren konut sitelerinde kat mülkiyetinin nasıl kurulacağı 2008 yılında yürürlüğe giren yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, site kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Arazi, tapu kütüğünde ayrı sayfaya kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyeti kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler taşınmaz mülkiyetinin konusunu oluşturuyor. Peki, taşınmaz mülkiyetinin kaybı nasıl olur?

Kat mülkiyeti tapu harcı 2015!

Anagayrimenkuldeki bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyetinin kurulabilmesi için gereken belgeler ile tapu dairesine müracaat ediliyor. Peki, kat mülkiyeti tapu harcı 2015 ne kadar?

Arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir?

Bir bağımsız bölüm üzerinde kat mülkiyetinin kurulması için, anagayrimenkulün kat mülkiyetine çevrilmesi için gerekli belgeler ile birlikte Tapu Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, arsa tapusu kat mülkiyetine nasıl çevrilir?

Arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı!

Kat Mülkiyeti hakkı ise bağımsız bölümler üzerinde kurulan hak olarak karşımıza çıkıyor. Bir arsa üzerinde bina inşa edildikten sonra kat mülkiyetinin alınması gerekiyor. Peki, arsa tapusunu kat mülkiyetine çevirme masrafı ne kadar?

Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu, kat maliklerine birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Malikin sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde, bir diğer malikin "kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" hakkı doğabiliyor. Peki, kat mülkiyetinin devri mecburiyeti nedir?

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş işlemleri!

Kat irtifakı tapusu olan bir bağımsız bölüme kat mülkiyeti alınabilmesi için inşaatın tamamlanması ve tüm izinlerin alınmış olması gerekiyor. Peki, kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş işlemleri nelerdir?

kat mülkiyetinin kurulması Haberi

kat mülkiyetinin kurulması

Bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına kat mülkiyeti deniyor. Kat mülkiyeti tamamlanmış yapı veya yapılarda kurulabiliyor. 


Anagayrimenkulün tümünün mülkiyeti (Kat mülkiyeti) ne çevrilmeden o gayrimenkulün yalnız bir veya birkaç bölümü üzerinde kat mülkiyeti kurulamıyor. Peki, kat mülkiyeti nasıl kurulur? Kat mülkiyeti kurma işlemleri nelerdir?


1- Kat mülkiyeti nasıl tescil edilir?

Kat mülkiyeti, Tapu Sicili Tüzüğüne göre tutulacak kat mülkiyeti kütüğüne tescil olunuyor. Kanunda aksine hüküm olmadıkça, tescille ilgili genel hükümler, kat mülkiyeti kütüğüne yapılacak tescillerde de uygulanır. Henüz kadastrosu yapılmamış olan yerlerde kat mülkiyeti, Tapu Sicili Tüzüğündeki formüle göre, ayrıca tutulacak Kat Mülkiyeti Zabıt Defterine tescil olunuyor.


2- Kat mülkiyeti nasıl kurulur?

Kat mülkiyeti resmi senetle ve tapu siciline tescil ile doğuyor. Kat mülkiyetinin kurulması için, anagayrimenkulün kat mülkiyetine çevrilmesi hususunda o gayrimenkulün maliki...