20 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bağımsız bölümde mülkiyet hakları kurulabiliyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu kaç para?



Kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Tamamlanmış bir yapının kat, daire, iş bürosu, dükkan, mağaza, mahzen, depo gibi bölümlerinden ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan bağımsız bölümde mülkiyet hakları kurulabiliyor.


Kat mülkiyeti  bu mülkiyete konu olan anagayrimenkulün bağımsız bölümlerinden her birinin konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak projesinde tahsis edilen arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesi suretiyle kuruluyor. 


Kat mülkiyeti tapusu almak için maliklerin bir dilekçe ve gerekli diğer belgeler ile Tapu Müdürlüğüne başvurması gerekiyor. Aynı zamanda kat mülkiyeti için gerekli harçların ödenmesi gerekiyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu kaç para?


Kat mülkiyeti tapusu kaç para?

Binalarda 2 - 10 bağımsız bölüme kadar: 267,50 TL

Binalarda 11 - 20 bağımsız bölüme kadar: 321,00 TL

Binalarda 21'den fazla bağımsız bölümlü yerler için: 347,50 TL

1 Bağımsız bölümlü 2 - 3 katlı binalar: 713,00 TL


1 - Yapı kullanma izni

2- Anagayrimenkulün ön ve arka cephelerini ve mümkünse yan cephelerini gösteren, en az 13x18 büyüklüğünde ve doğruluğu belediyece tasdikli bir fotoğraf;

3- Her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisini gösteren ve ana gayrimenkulün maliki veya bütün paydaşları tarafından imzalanmış noterden tasdikli liste;

4- Kat mülkiyetini kuran malik veya malikler tarafından imzalanmış bir yönetim planı.


Kat mülkiyeti dilekçesi örneği 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön