27 / 04 / 2024

Katar stadyum

Katar stadyum

FIFA, 2022 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Katar'da yapılmasına karar verirken, Katar da şimdiden hazırlıklara başladı. Katar, aralarında 86 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun da olduğu 9 yeni stadyum yapma kararı aldı.

Katar, 2022 Dünya Kupası için bu yıl 5 stadyum inşaatına başlayacağını açıkladı!

Dünya Kupası Hazırlık Komitesi Rayyan Bölgesi Yöneticisi Yasir el Mulla tarafından alınan bilgiye göre Katar'ın, 2022 Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde, bu yıl 5 stadyum inşaatına başlayacağı bildirildi.

Katar'da stadyum inşaatlarının yüzde 80'i tamamlandı!

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar, maçların oynanacağı stadyumların yüzde 80'inden fazlasını tamamlandığını belirtti...

Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı! 

2022 FIFA Dünya Kupası için Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan Katar Al Wakrah Stadyumu açıldı. Stadyum ünlü mimar Zaha Hadid tarafından tasarlandı. 

Tekfen-Al Jaber Engineering, Katar'da stadyum yapacak!

Tekfen-Al Jaber Engineering Ortak Girişimi, Katar'da 2022 Dünya Kupası Finalleri'nin yapılacağı stadyum komplekslerinden "Main Works for the Fifth Precinct Stadium" Projesinin anahtar teslimi Mühendislik ve Yapım işini üstlenmek üzere imzayı attı. 

Tekfen, Katar'da 40 bin kişilik stadyum inşa edecek!

Tekfen İnşaat Genel Müdürü Levent Kafkaslı, Katar'da inşa edilecek Al Thumama Stadyumu için imzayı attı. 40 bin koltuk kapasiteli Al Thumama Stadyumu, 2020’de tamamlanacak.

Vodafone Arena, Katar'a örnek olacak!

Vodafone Arena'nın 50 bin ziyaretçinin aynı anda bağlantı ihtiyacını karşılayabilen akıllı stadyum altyapısı, 2022 Katar Dünya Kupası’nda kullanılacak 8 stadyumda kurulması planlanan akıllı stadyum altyapılarına model olacak.

Türk firmaları, Rusya'da stadyum inşaatlarından pay almak istiyor!

Rusya, 2018 yılında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası için 10 milyar dolara 12 stadyum yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin lider iskele kalıp üreticilerinden URTİM bu büyük pastadan pay almaya çalışacak.

Rusya'da Dünya Kupası için 12 stadyum inşa edilecek!

Rusya, 2018’de Dünya Kupası için 10 milyar dolara 12 stadyum yapmaya hazırlanıyor. Moskova’da Mosbuild fuarında yeni ürünlerini sergileyen Türkiye’nin önde gelen iskele kalıp üreticilerinden Urtim de pastadan pay almak istiyor..

URTİM Rusya'da stadyum inşaatlarında pay almak istiyor!

Rusya, 2018 yılında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası için 10 milyar dolara 12 stadyum yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin lider iskele kalıp üreticilerinden URTİM bu büyük pastadan pay almaya çalışacak.

İstinye Bayırı'nın tabelası Katar Caddesi olarak değiştirildi!

Sarıyer'de İstinye Bayırı Caddesi olarak bilinen caddenin adı Katar Caddesi olarak değiştirildi. Caddeye adı verilen Katar devleti, bu vesileyle İstanbul büyükelçiliği nezdinde bir tören düzenledi.

Katar Emiri Şeyh Temim, Erbilgin Yalısı'nı eşine hediye etti!

İki hafta önce Türkiye’yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim, Cumhurbaşkanı ile görüşürken, Kraliçe İstanbul’da Erbilgin Yalısı’nı beğendi. Emir yalıyı eşine hediye etti.

İstinye Bayırı itiraza rağmen Katar Caddesi oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantılarının son oturumuna cadde ve sokak isimleri değişikliği damgasını vurdu. Sarıyer'deki meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi oldu.

İstinye Bayırı'nın adı Katar Caddesi oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sarıyer'deki İstinye Bayırı Caddesi'nin tamamı ile devamında yer alan Sakıp Sabancı Caddesi'nin bir bölümünün "Katar Caddesi" olarak isimlendirilmesine karar verildi.

İstinye Bayırı'nın ismi Katar Caddesi oldu!

İBB Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının son oturumuna cadde ve sokak isimleri değişikliği damgasını vurdu. İstanbul’da Sarıyer ilçe sınırları içinde kalan meşhur İstinye Bayırı Caddesi’nin ismi Katar Caddesi oldu.

Katar stadyum Haberi

Katar stadyum

FIFA, 2022 Dünya Futbol Şampiyonası'nın Katar'da yapılmasına karar verirken, Katar da şimdiden hazırlıklara başladı. Katar, aralarında 86 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun da olduğu 9 yeni stadyum yapma kararı aldı. Ülkede ulaşımdan, altyapıya ve konaklamaya kadar pek çok alanda yeni yatırımlar yapılacak. Sadece şampiyonanın organizasyonu için 4 milyar dolarlık bütçe ayıran Katar, altyapı yatırımları için 75 milyar dolar harcayacak. Katar, yeni 9 stadyum ve mevcut 3 stadyumun yenilenmesi için 9 milyar dolar yatırım yapacak. Otel ve turizm tesisleri için 17 milyar dolarlık yatırım yapılması bekleniyor. Böylece, mevcut 22 bin odalık otel kapasitesi, 2022'ye kadar 95 bine çıkarılacak. Dünya Futbol Şampiyonası için ulaşım altyapısına büyük önem veren Katar, metro ve raylı hatlar için 21 milyar dolar, yol ve köprüler için...