29 / 03 / 2024

Kayadan Oyma Yapılar yönetmeliği

Kayadan Oyma Yapılar yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kayadan Oyma Yapılara ilişkin düzenleme yayınlandı. Yeni yönetmelik 1 Ocak 2018 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Kayadan Oyma Yapılara ilişkin düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kayadan Oyma Yapılara ilişkin düzenleme yayınlandı. Yeni yönetmelik 1 Ocak 2018 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Kayadan oyma yapı yönetmeliği 2017!

Kayadan Oyma Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Kentsel dönüşümle birlikte eski yapılar değerlendi!

Gayrimenkul sektörüne hareket katan kentsel dönüşüm sektöre hareket katarken, aynı zamanda dönüşümün yapıldığı bölgelerdeki eski yapıların fiyatını da artırdı. Eski yapıların değeri astronomik rakamlara çıktı...

Serkan Savu: Depreme karşı güvenli yapılar yapıyoruz!

YEDSA İnşaat Genel Mudürü Serkan Savu, projelerinde depreme karşı ekstra yatırım yaparak, güvenli yapılar inşa ettiklerini kaydetti. Yeni projeler yapacaklarını da söyleyen Savu, 2014'te Saluspark 2'nin startım vereceklerini açıkladı.

Riskli yapıların yıkılması nasıl gerçekleşir?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılar nasıl yıktırılır? Riskli yapıların yıktırılması adım adım nasıl gerçekleşir? İşte Kentsel Dönüşüm Kanunu'na göre Riskli yapıların yıkılması nasıl gerçekleşir? sorusunun cevabı...

Muğla'daki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor!

Çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor.

KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanları kısaca KDKÇA alanlarında yapılabilecek yapılar, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir? İşte KDKÇA'da yapılabilecek yapılar...

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Dev Yapılar ekibi, devasa inşaatları başından sonuna kadar izliyor!

Danny Forster'ın sunduğu Dev Yapılar ekibi, dünyanın neresinde devasa bir inşaat varsa başından sonuna kadar izliyor. Tonlarca ağırlığında parçaların birleşmesiyle oluşan 13 kilometrelik asma köprü, San Francisco'nun ünlü siluetine eklenecek.

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar; Kümes, ahır, ağıl, arıhane, kömürlük, odunluk, samanlık, ticari amaçlı olmayan kiler ve yem deposu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tarımsal ve hayvancılık amaçlı yapılar nasıl olmalı?

Kayadan Oyma Yapılar yönetmeliği Haberi

Kayadan Oyma Yapılar yönetmeliği


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "Kayadan Oyma Yapıların Tasarım, Hesap ve Yapım Esaslarına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazırlanan yönetmelik ile doğal kayaların oyulmasıyla inşa edilecek yaşam alanları ve depoları kapsayan yerlerin tasarım ve yapımına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Yönetmelikte, doğal kayaların oyulmasıyla oluşturulacak yapıların tasarım ve yapımına ilişkin yöntem, kural ve koşullara dair usul ve esaslara açıklandı.

Yönetmelik 1 Ocak 2018 itibarıyla yürürlüğe girecek ancak bu tarihten önceki yapı ruhsatı başvurularının fen ve sanat kaideleri ve ilgili mevzuata uygun olmak kaydıyla yürürlülük tarihine kadar sonuçlandırılması gerekecek.  

18 Ekim'den önce inşa edilmiş yapılara ise herhangi bir idari yaptırım uygulanmayacak ancak bu yapıların da yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihine kadar yapı ruhsatı ve kullanma izinlerinin düzenlenlenmesi şartı aranacak.

Ayrıca 2018'den önce ilgili idare...