19 / 04 / 2024

kaynaştır projesi binalara nasıl kurulacak

kaynaştır projesi binalara nasıl kurulacak

Kütahya'da bir akademisyenin geliştirdiği "Kaynaştır" projesinde binalara kurulacak sistem sayesinde yılda 5 milyar lira gelir elde edilmesi planlanıyor. Türkiye'de bu sistemin binalara kurulması halinde yılda 5 milyar lira getirisi olacak.

Hazine arazileri boşaltılacak, kaynağa dönüştürülecek! Konut ihtiyacı olanlara düşük bedelle satılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hazine arazileri ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve kaynağa dönüştürüleceklerini, halka arz edileceklerini, önceliğin konut ihtiyacı olanlarda olacağını vurguladı. İşte ayrıntılar..

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Konutlarda Isı Yalıtım Projesi devreye alındı! 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranlı kredi müjdesi!

Konut başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanının sağlandığı  'Konutlarda Isı Yalıtım Projesi' devreye alındı. Söz konusu krediler Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak...

Kanal İstanbul'un tüm yönleriyle araştırılması için meclis araştırması önergesi verildi!

Kanal İstanbul Projesi'nin muhtemel etkilerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Kovid-19 ofisleri de dönüştürüyor!

Kovid-19 ofislerin anlamlarını değiştirdi. İhtiyaçların sorgulanması ile ofis olarak planlanan yatırımlar bekletilmeye başlandı. Müteahhitler yeni projelerde ofis bloklarına yer vermezken inşaattaki ofis bloklarını ise sağlıklı çalışma alanlarına yönelik nitelikli ve modern binalara dönüştürüyor.

Çeşme Projesi için kamulaştırılan araziler TBMM gündeminde!

Bakanlığın 9 Mart 2020 tarihinde açıkladığı Çeşme Projesi kapsamında kamulaştırılan arazilere ve projenin su ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Amanos Tüneli Projesi ne zaman tamamlanacak?

Dörtyol-Hassa arasında yapılması planlanan Amanos Tüneli Projesi'ne ayrılan ödeneği ve tamamlanması için öngörülen takvim meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı projesi için kamulaştırılacak alanlar mecliste!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eyüp'te kamulaştırılacak alanlarla ilgili 8 soru!

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesi Yukarı Ağaçlı Mahallesi'nde İstanbul Havalimanı projesi kapsamında kamulaştırılacak alan ve kamulaştırma bedeli meclis gündemine taşındı. CHP'li Emre, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Kale Eteği için 276 ev kamulaştırıldı!

Dünya tarihini kıskandıracak dokusu ve 12 bin yıllık geçmişiyle nice medeniyetlere ve kültürlere ev sahipliği yapan Şanlıurfa'daki Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı.

Aksaray’a dev kültür projesi!

Aksaray Belediyesi, daha önce TMO’ya ait olan ve kamulaştırılan 20 bin metrekarelik arsaya Selçuklu Park Projesi’ni uyarlayacak. Yeniden tasarlanan projenin içerisinde Zembilli Ali Cemali Kütüphanesi ve Kültür Merkezi de bulunuyor. 

kaynaştır projesi binalara nasıl kurulacak Haberi

kaynaştır projesi binalara nasıl kurulacak

Kütahya'da bir akademisyenin geliştirdiği sistem sayesinde binalara kurulan "Kaynaştır" çöp ayrıştırma makinesiyle cam, plastik, kağıt ve sıvı yağ gibi atıkları kaynağında ayrıştırıyor. Türkiye'de bu sistemin binalara kurulması halinde yılda 5 milyar lira getirisi olacak. 

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Karaca, yaptığı açıklamada, kaynağında ayrıştırma sistemi sayesinde, cam, plastik, kağıt ve atık yağları ayrıştıran bir sistem geliştirdiklerini söyledi. 

Bu buluşun Türkiye ekonomisi ve ekolojisine direkt katkı sağlayacağını belirten Karaca, "Evsel ve ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştıran bu sisteme "Kaynaştır" ismini verdik. İnsanlar evindeyken veya bu sistemin olduğu en yakın yerden atıkları bir kanal ve robotik ayırma konteyner sistemine gönderebilecek. 

Bu sistem 7 tür atığı, eşya dahil cam, plastik, kağıt gibi malzemeleri evdeyken kaynağında ayrıştırıp karışmayı önlüyor....