25 / 04 / 2024

Kayseri Kilisesi adres

Kayseri Kilisesi adres

Kayseri merkezde bulunan ve sergi salonu yapılmak üzere restore edilen Surp Asdvadzadzin Kilisesi'ne Protestan toplumu talip oldu. Kayseri Protes'tan Kilisesi Pastörü Muammer Karakaya Agos'a konuştu...

Kayseri'de definecilerin tahrip ettiği kilisede yıkılma tehlikesi!

Kayseri Yeşilhisar'da bulunan Agios Eustatios Kilisesi, definecilerin birçok defa yaptığı kazı çalışmaları ile tahrip edilmişti. Yıkılma tehlikesi yaşayan kilisenin restore edilmesi talep edildi.

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Kayseri Tarihi Meryem Ana Kilisesi binası kütüphane oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kiçikapı’da bulunan Tarihi Meryem Ana Kilisesi binasını restore ederek 50 bin kitaplık bir kütüphaneye dönüştürdü.

Tarihi Beşaret Kaya Kilisesi yıkılmaya terk edildi!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Beşaret Kaya Kilisesi, definecilerin talanına uğradı. Yıkılmaya terk edilen tarihi kilisenin restore edilmesi isteniyor.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir kütüphanesi’ne çevirilen Tarihi Meryem Ana Kilisesi yarın açılacak.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oldu!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Kütüphanesi’ne dönüştürülen Kiçikapı’daki Tarihi Meryem Ana Kilisesi'ni bugün itibariyle hizmete açıyor.

Kayseri'deki Tarihi Meryem Ana Kilisesi kütüphane oluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneye dönüştürülme çalışmalara devam eden Tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde incelemeler yaptı.

Kayseri Tuvalkent adres!

Toplamda 252 adet daire ve 16 adet ticari birim bulunan Kayseri Tuval Kent'te ev fiyatları 235 bin TL’den başlayarak değişiyor...

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin ihalesine 19 teklif!

Kayseri Kiçikapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon ihalesine firmalar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık maliyeti 3 milyon 498 bin TL olan ihaleye 19 firma katılarak teklif verdi.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyonu başlıyor!

Restorasyon ihalesine çıkılan ve Eylül ayında restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Meryem Ana Kilisesi'nin 24 saat açık kent kütüphanesi yapılması için proje çalışmaları tamamlandı.

Kayseri Meryem Ana Kilisesi restore ediliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi projeleri olan Kayseri Mahallesi, Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi ve 24 saat açık kütüphaneye dönüşecek olan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarında incelemeler yapıldı.

Kayseri Hobi Park Evleri adres bilgileri!

Daire alanlarının 210 metrekare olarak dizayn edildiği Kayseri Hobi Park Evleri adres bilgilerine göre proje Kayseri İli' Kocasinan İlçe' sinde yükseliyor. Projede toplam 48 adet daire bulunuyor.

Kayseri Hobi Park Evleri satış ofisi!

Kayseri Hobi Park Evleri satış ofisinin adres bilgileri için 0 352 222 01 32 telefon numarasından öğrenebilirsiniz. Dörthan İnşaat tarafından hayata geçirilen Kayseri Hobi Park Evleri projesinde toplam 48 adet daire bulunuyor.

Kayseri Kilisesi adres Haberi

Kayseri Kilisesi adres

Agos'a konuşan Kayseri Protes'tan Kilisesi Pastörü Muammer Karakaya, "Ermeni kilisesinin bize tahsis edilmesini istiyoruz" dedi. 

-İki hafta önceki Agos'ta 'Kiliseye'kilise denmesi Kayseri'yi gerdi1 ballıklı haberimizde 40 yıldır 'spor salonu' olarak kullanılan Kayseri Kiçikapı Meydanı'ndaki Surp Asdvadzadzin Kilisesi'nin restore edilecek sergi salonu olarak açılacağını duyurmuştuk. Konuyla ilgili olarak Agos'a ulaşan Kayseri Protestan Kilisesi Pastörü Muammer Karakaya, şehirde yaklaşık 300 kişilik bir cemaat bulunduğunu fakat kimseleri olmadığı için kiraladıkları iş yeri ve evlerde ibadet ettiklerini söyledi. 


Pastör Karakaya, kilise yapımı için yıllardır valilik, emniyet müdürlüğü ve belediyeye dilekçe vererek ibadet yeri sorununun çözümünü istediklerini fakat kendilerine son olarak "İleride yapılacak 100 binlik imar planmda size ibadet için yer gösterilecek" yanıtı verildiğini söyledi. Karakaya, Ermeni kilisesinin kendilerine tahsis edilmesini istediklerini vurguladı. 

Sahibi belediye mi? 

Muhtemelen 1915'te...