23 / 04 / 2024

kayyım tayini

kayyım tayini

Kayyım, Medeni Kanunda belirtilen bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye deniyor. Kayyımın atanması Sulh Hukuk Mahkemesine yazılacak bir dilekçe ile istenebiliyor. İşte kayyım atama dilekçesi örneği...

Kayyımı kim tayin eder?

Ergin bir şahıs, herhangi bir sebeple benzeri bir sebeple bir işini kendisi görebilecek veya bir temsilci atayabilecek durumda değilse kayyım tayin edilir. Peki kayyımı kim tayin eder?

Dev şirkette miras kavgası! Hissedarlar birbirine girdi

56 yıllık şirkette 4 kardeş arasında miras kavgası patlak verdi. Şirket hissilerinin yüzde 42'sine sahip olduğunu iddia eden kardeş şirkete kayyım atanmasını istedi.

İnanlar İnşaat mağdurlarına TMSF'den müjde! Gayrimenkul satışıyla tapu hacizleri kaldırılacak! 

İnanlar İnşaat’ın mağdurlarına TMSF’den müjde geldi. TMSF’nin kayyım şeklinde görevlendirildiği İnanlar İnşaat’ın 144 gayrimenkulü paket halinde satılacak. Buradan elde edilen gelirle tapular üzerindeki hacizlerin kaldırılması planlanıyor...

TMSF kayyım atanan iki şirketi satışa çıkardı! İşte firmalar için istenen para ve ihale tarihi

TMSF, kayyım olarak atandığı Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ve Royal Halı İplik Tekstil Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ'yi 120 milyon 500 bin lira tahmini bedelle satışa çıkardı. 28 Haziran’da yapılacak ihale için 27 Haziran’a kadar teklif verilebilecek.

Ataşehir Sitespor sahasının yurt yapılması kararı iptal edildi!

Ataşehir Sitespor sahası önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi. Sonra KHK ile öğrenci yurdu yapılması karar verilmişti. O karar iptal edildi..

Ataşehir Sitespor sahası Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi!

31 Mart seçimleri sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yaklaşık 47 gün yöneten kayyımın, Ataşehir Sitespor sahasını devrettiği ortaya çıktı.

Diyarbakır Sur'a 10 butik otel inşa edilecek!

Kayyım atanan Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nin Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde,10 butik otelin yapımına başlandı. Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sur'da konut, butik otel ve iş merkezi inşaatları için 2018 yılında 100 milyon TL tutarında dört ihale yapıldı.

Akiş GYO özel denetçi tayini talebi davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) özel denetçi tayini talebi davası ile ilgili güncelleme yayınladı...

Dumankaya'nın inşaatı durdurulan projeleri TBMM'de!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyım olarak atandığı Dumankaya'nın inşaat faaliyetlerinin durdurulduğu konut projeleri meclis gündeminde konu oldu..

TMSF'ye devredilen şirketlerle ilişkin düzenleme!

OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredilen veya kayyım olarak atandığı şirketlerde ilişkili bakanın onayı ile yeni şirket kurulmasına karar verilebilecek.

Şırnak Cudi Taziye Evi yıkıldı!

Şırnak Cizre'de halka kreş ile taziye evi olarak hizmet veren Cudi Taziye Evi, belediyeye atanan kayyım tarafından yıktırıldı.

Banka kredilerine FETÖ engeli!

Darbe girişiminden sonra şirketlere kayyım atanması ve TMSF’ye devredilmesi, bankacılık sektörünü tedirgin etti. Bankalar kredi verirken artık daha ince eleyip sık dokuyor.

Bahattin Akyüz: Manisa'da emlak sektörü kan ağlıyor!

Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, konut satışlarının durma noktasına geldiğini belirtip, kentte 4 müteahhitlik firmasına da kayyım atandığını ifade etti.

Akiş GYO özel denetçi tayini talebi hakkında dava açıldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün özel denetçi tayini talebi hakkında Akiş Gayrimenkul'e açılan davanın bildirimi yayınlandı.

kayyım tayini Haberi

kayyım tayini

Kayyım atama dilekçesi örneği!

Kayyım, Medeni Kanunda belirtilen bazı durumların meydana gelmesi durumunda mal varlığının yönetimi için atanan kimseye deniyor. Kayyum olarak da ifade edilen kayyımların görev ve yetkisi, mahkeme tarafından kendisine verilen görev ve yetkiler ile sınırlanıyor.


Vesayet makamı;

1. Ergin bir kişi, hastalığı, başka bir yerde bulunması veya benzeri bir sebeple ivedi bir işini kendisi görebilecek veya bir temsilci atayabilecek durumda değilse,

2. Bir işte yasal temsilcinin menfaati ile küçüğün veya kısıtlının menfaati çatışıyorsa,

3. Yasal temsilcinin görevini yerine getirmesine bir engel varsa, yukarıda yazılı olan veya kanunda gösterilen diğer hâllerde ilgilisinin isteği üzerine veya re'sen temsil kayyımı atar. Kayyım atama dilekçesi örneği aşağıda şu şekilde sıralanıyor;


Kayyım atama dilekçesi..


…………… SULH HUKUK HAKİMLİĞİ'NE


DAVACI : 


DAVACI VEKİLİ : 


DAVALI : Hasımsız


DAVA KONUSU : Medeni Kanun m....