25 / 04 / 2024

kayyum atanan belediyeler

kayyum atanan belediyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kayyum atanan belediye ve kurumlara sağladığı yatırım ve desteklerle vatandaşları hizmetle buluşturdu.

Belediyeler 3 ildeki 95 adet arsayı satıyor! İhale tarihleri açıklandı! 

Burdur, Tunceli ve Karaman'da yer alan toplam 95 adet arsa satılıyor. Belediyeler satış ihalesi tarihlerini açıkladı. Peki 3 ilde satışı yapılacak arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...

Belediyeler KPSS şartsız personel alımı yapacak! İlkokul mezunu  yüzlerce kişi alınacak! Hemen bakın!

Belediyeler KPSS şartsız personel alımı yapacak... Söz konusu iş ilanı ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilkokul mezunu yüzlerce kişinin alınacağı belirtildi. Hemen bakın...

İstanbul Adalar'da imar planı sorunu çıkmaza girdi! Halk derdini anlatıyor, belediyeler ne diyor?

İstanbul Adalar için uzun süredir beklenen ve geçen ay askıya çıkarılan koruma amaçlı imar planındaki maddeler Ada sakinlerini endişelendirmeye başladı. Peki bu konuda halk neye itiraz ediyor, belediyeler ne yapıyor?

Memur olmak isteyenler müjde! Bakanlık ve belediyelere memur alımları başladı! İşte memur alımı yapan belediyeler

Kamuya binlerce memur alımı için yeni ilanlar yayınlanmaya başladı. KPSS puan şartı ile yapılacak alımlar için binlerce kişiye istihdam sağlanacak. Peki hangi belediyeler memur alacak? 2023 memur alımı yapan kurumlar hangileri? İşte 2023 belediye memur alımları...

İŞKUR resmen duyurdu! 2 bin 446 personel alınacak! Belediyeler peş peşe açıkladı! KPSS şartı yok! Hemen başvurun

Kamu personel alımları hız kesmeden devam ediyor. İŞKUR tarafından yayınlanan ilana göre toplamda 2 bin 446 personel alımı yapılacak. Belediye alımları kapsamında binlerce kişi istihdam edecek. Belediyeler peş peşe açıkladı! KPSS şartı yok! Hemen başvurun!

Bir zam da halk ekmeğe Belediyeler işin içinden çıkamadı

Artan girdi maliyetleri nedeniyle iğneden ipliğe zam gelirken belediyeler de halk ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı. Ankara’nın ardından İzmir ve İstanbul’dan da halk ekmeğe zam haberi geldi. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi halk ekmek fiyatının 3 liraya çıktığını duyurdu.

Ziraat Bankası'na kayyum atandı! Flaş gelişmenin nedeni belli oldu

Ziraat Bankası'nın Almanya'da faaliyet gösteren International şubesine Alman Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kayyum atandı.

THK Kayyum Heyeti gayrimenkulleri satabilir mi?

THK'nın değerli varlıkları say say bitmiyor. THK'nın bin 400 mülkü mevcut. THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, satışa konu olan gayrimenkullerin önceki dönem yönetimlerinin soktuğu borç batağından kurtarmak amacıyla yapılan finansman arayışı nedeniyle olduğunu belirtti. 

Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması amaçlanıyor. 

Belediyeler esnaf kiralarında anlayışlı olmalı!

Kovid-19 salgını ölümcül etkileriyle tüm dünyayı sarsarken, esnaf da büyük sıkıntılar ve kısıtlamalarla karşılaştı. Esnaflar, bu süreçte kiralarını ödemekte zorluk çekiyor. Peki Belediyeler kiralar için bir düzenleme yapabilir mi?

Galata Kulesi’ne ihtiyati tedbir konuldu!

Galata Kulesi'nin işletmesinin İBB'den alınarak ihaleye açılacak olması gündeme geldi. Konuya ilişkin ilk adımın seçimlerden sonra belediyeye atanan kayyum döneminde atıldığı, üçüncü kişilere devredilmemesi için ihtiyati tedbir konulduğu öğrenildi...

kayyum atanan belediyeler Haberi

kayyum atanan belediyeler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konuya ilişkin Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İLBANK aracılığıyla sağlanan hibe ve kredilerle belediyelerin halka hizmet götürülmesi noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Eylül 2016 tarihinden itibaren daha önce yeterli hizmet alamamış veya bölücü terör örgütlerine lojistik sağladıkları gerekçesiyle görevden alınan bazı belediye başkanlarının yerine kayyum atandığını dile getiren Kurum, bu belediyelerin ayağa kalkması ve halkın gerçek hizmetle buluşabilmesi için kredi ve hibe destekleri verdiklerini söyledi.

Murat Kurum, bu kapsamda kayyum atanan 23 ilde 73 belediye ve 3 ile ait su kanal idaresine talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hibe ve kredi verildiğini söyleyerek, "Kayyum atanan belediyelerimize bugüne kadar İLBANK aracılığıyla içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi gibi altyapı, park, meydan, hizmet binası, pazar yeri, çevre düzenlemesi gibi üstyapı, yol...