25 / 04 / 2024

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB), Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) ve Kemer Belediyesi iş birliğince Kemer Halk Plajı'nda yapılan organizasyonda ilçedeki oteller su sporu turnuvası yapıyor

Kruvaziyer yolcu sayısı ilk beş ayda yüzde 22,6 arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin web sitesindeki Temmuz ayı bülteninden derlediği bilgiye göre, kruvaziyer turizminde bu yılın ilk beş ayında sektörde yolcu trafiği yüzde 22,6 büyüdü.

Türkiye'de yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 9,4 geriledi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) Temmuz bülteni verilerine göre, Antalya'ya yılın ilk yarısında gelen yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 9,4 gerileyerek 4 milyon 514 binden, 4 milyon 88 bine düştü.

Turizm sektöründe bayramda talep yoğunluğu bekleniyor!

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, tatil planlarını Ramazan ayı sonrasına erteleyenlere ve bayram tatiliyle yıllık iznini birleştirmeyi planlayanlara uyarılarda bulundu.

Turizmde konaklama sektöründe 94 projeye teşvik sağlandı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.

Turizmciler Orta Doğu'da yatırıma yöneldi!

Avrupa'daki ekonomik durgunluk ve Rusya'daki daralma turizmcileri Orta Doğu'ya yöneltti. Bu doğrultuda Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) üyesi işletmeler. geleneksel mayıs ayı toplantısında konuyu gündemine aldı.

Otel maliyetleri Mayıs'ta arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği ( AKTOB ) tarafından yapılan araştırma açıklandı.Maliyet artışında ilk sırayı yüzde 14.7 ile yiyecek grubu aldı.

Yıllık enflasyon yüzde 8,46 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKT08) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi nin analizlerine göre, enflasyonun yüzde 8,46 olduğu dönemde otellerde maliyetler yüzde 13 arttı.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Rus pazarındaki daralma Antalya turizmini etkileyecek!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Konaklama sektörüne 1.32 milyar TL’lik yatırım teşviği!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi’nin (AR-GE) derlediği verilere göre, 1,32 milyar TL’lik yatırım bütçesinin yüzde 36’sı Antalya’da harcanacak.

Murat Demir: Çukurova turizm potansiyelinin çok az kısmını kullanıyor!

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Çukurova'nın potansiyelinin çok az kısmını kullandığını söyledi.

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 12,6 düştü!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'ya ocak-nisan döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 geriledi.

Rus turist sayısındaki gerileme azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tur uçaklarına devlet tarafından verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğin olmaması durumunda Rus pazarındaki daralmanın yüzde 40'ı aşacağını söyledi.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Haberi

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği

Turizmi canlandırmak için düzenlenen organizasyona 8 otel takımı katılıyor. Eleme usulüne göre ve maçların 3 devre oynandığı turnuvaya katılım oldukça yoğundu. Çok sayıda yabancı turistin de merakla izlediği turnuva, çekişmeleri maçlara sahne oldu.


Turnuvanın ilk gününde oynanan karşılaşmalarda PGS World Palace, rakibi Kilikya Palace Otel'i penaltı atışları sonunda 4-3 yendi. İkinci maçta Max Royal Otel'in rakibi Le Chateau De Prestige maça çıkmadı ve Max Royal Otel maçtan 3-0 hükmen galip ayrıldı. Ulusoy Holiday Club ise 155 Beach'i 16-1 kazandı. Günün son maçında ise Vogue Otel Akka Antedon Otel'i 3-2 mağlup etti.


Yarın oynanacak maçlarla sona erecek olan turnuvada dereceye giren otel takımlarına kupa...