28 / 03 / 2024

Kentsel Dönüşüm Bürosu nedir

Kentsel Dönüşüm Bürosu nedir

Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşları kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmek amacıyla yaptığı çalışmaları kapsamında bir Kentsel Dönüşüm Bürosu’nu daha hizmete açtı. Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de katıldı...

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avcılar'da kentsel dönüşüm bölgesinde incelemeler yaptı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm maliyeti 500 milyar TL!

Avcılar Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde inceleme yapan İstanbul Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, olası İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yaklaşık 500 milyar TL mal olacağını söyledi.

Meltem Şenol Balaban: Kentsel dönüşüm bütün olarak düşünülmeli!

ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Malatya Beydağı'nda kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Beydağı Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki sorunlar çözülüyor. Kamulaştırma bedelinin ödendiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “600 gün içerisinde burada yeni bir şehir olduğunu göreceğiz” diye konuştu.

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm kamu lojmanlarıyla başlıyor!

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm bölge halkı için umut oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merakla beklenen dönüşümün ilk adımının Cilimboz Deresi kıyısındaki lojmanlarla başlayacağını duyurdu...

Murat Kurum kentsel dönüşüm vaatlerini anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm bölgelerini ziyaret ederek yeni projelerini anlatıyor.

İş Bankası kentsel dönüşüm konut kredisi!

Kentsel dönüşüm bölgelerinde 1 seneden fazla oturan kiracılar ya da ev sahipleri Riskli Yapı Raporları mevcut ise konut için yüzde 4 devlet desteği ile birlikte İş Bankası’ndan yüzde 2.17 faiz oranı ile yeni konutları için konut kredisi kullanabilir.

Büyük Çamlıca kentsel dönüşümünde son viraja girildi!

Üsküdar'ın Çamlıca İlçesi'nde 5 mahalleyi kapsayan Büyük Çamlıca Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Proje dahilinde tahliyeler başladı. 

Kentsel Dönüşüm Bürosu nedir Haberi

Kentsel Dönüşüm Bürosu nedir


Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaptırılan Kentsel Dönüşüm Bürosu törenle açıldı.


Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşları kentsel dönüşüm hakkında bilgilendirmek amacıyla yaptığı çalışmaları kapsamında bir Kentsel Dönüşüm Bürosu’nu daha hizmete açtı. Açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seyrantepe Camii’nde kılınan Cuma Namazı sonrası başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Kentsel Dönüşüm Büroları vasıtasıyla ilk olarak vatandaşı bilgilendirdiklerini ve onların görüşleri üzerinden planlarını yaptıklarını belirtti. Başkan Usta, “Kentsel Dönüşümde halkımızın görüşlerini aldıktan sonra planlarımızı yapıyoruz. İlçemizdeki bazı yerlerde bu çalışmalarımız bitti ve planlarımız hazırlandı. Planları tamam olan yerlerde Kentsel Dönüşüm çalışmaları start alma noktasına geldi” dedi. Fevzi...