29 / 03 / 2024

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.



TMMOB Mimarlar Odası Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Komisyonu, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçirmeyi hedeflediği kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili hazırladığı raporu bitirdi.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Şube Başkanı Burak Şener, raporu kamuoyuna açıkladı.Site Cami çevresi ve Cumhuriyet Meydanı’nda iş hanlarının olduğu bölgenin ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı’ olarak Büyükşehir Belediyesi’nce belirlendiğini dile getiren Şener, kentin öncelikli dönüşüme ihtiyacı olan bölgeleri varken yapılan çalışmada kamu yararı olmadığını dile getirdi. 

TMMOB dan Samsun Büyükşehir in kentsel dönüşüm planına tepki!

Site Cami’nin çevresi ile ilgili yapılacak düzenlemenin yapının kimliğine zarar vereceğini ifade eden Şener, dönüşüm projesi ile ilgili kimse ile görüşülmemiş olmasının da eksiklik olduğuna dikkat çekti.

Samsun Canik kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? 


Geri Dön