24 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm deprem

kentsel dönüşüm deprem

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, 1999 depreminden önce yapılan pek çok konutun risk altında olduğunu söyleyerek, kentsel dönüşümde önceliğin yaşlı ve deprem geçmişi olan yapılara verilmesi gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşüm deprem odaklı olmalı!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görü, Gazete Habertürk'ten Ümran Avcı ve Öznur Karslı'nın sorularını yanıtladı.

Kentsel dönüşüm deprem riskini azaltır!

Türkiye bugün 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 18. yılında kaybettiklerini anıyor. Başkan Hasan Tahsin Usta ile hem ilçede devam eden kentsel dönüşümü hem de ilçenin depreme ne kadar hazır olduğunu konuştuk. İşte Posta Gazetesi'nden Alev Gürsoy Cimin'in röportajı...

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 17 Ağustos gibi felaketlerin bir daha yaşanmaması için kentsel dönüşümün şart olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm bir rant kapısı değildir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde SABAH için yazdı. Güllüce, kentsel dönüşümün bir rant kapısı olmadığını belirterek, "Kapsamlı ve sabırlı çalışma gerek" dedi.

Kentsel dönüşüm rantı yüksek yerlerde yapılıyor!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, 17 Ağustos 1999 depreminin 16'ıncı yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Tahir Tellioğlu sağlam bina vurgusu yaptı!

İMKON Genel Başlanı Tahir Tellioğlu, "Kentsel dönüşümle birlikte inşa edilen binalar bir deprem anında sallansa da içinde yaşayanları korkutmayacak şekilde sağlam bir şekilde yapılmalı" dedi

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Konutta periyodik denetim kapıda: 81 ilde kentsel dönüşüm ve deprem yasasının temelleri oluşturuluyor! 

Ülkemizi afetlere karşı hazır ve dirençli hâle getirmek için düzenlenen “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası” çerçevesinde 6 farklı komisyon oluşturuldu. Peki hangi çalışmalar yürütülecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası 15 Eylül'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenecek ve 15 Eylül tarihinden itibaren 3 gün devam edecek "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası" kapsamında yeni hazırlanacak olan deprem yasasının altyapısı oluşturulacak.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı yaptığı açıklamada, "Deprem riski taşıyan illerde rantsal değil kentsel dönüşüm hayata geçirilmeli" dedi.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Balıkesir İl Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü bizim her zaman önceliğimiz oldu" şeklinde konuştu.

Mehmet Kalyoncu: Kentsel dönüşüm kalkınmanın parçası!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Kentsel dönüşüm kavramı, kentsel kalkınmanın bir parçası'' dedi.

2020 kentsel dönüşüm kredi yardımı nasıl alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evini kentsel dönüşüme veren kişilere sağlanan deprem kira yardımından kiracılar, malikler ve sınırlı ayni hak sahipleri faydalanabilir. 2020 yılında kentsel dönüşüm kira yardımının nasıl alındığı ve ne kadar olduğu araştırılıyor...

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

Birikimevim’den kentsel dönüşüm için finansman modeli!

Deprem fay hattı üzerinde bulunan ülkemizde her sene 1-7 Mart Deprem günlerinde, olası depremlere karşı bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor. Birikimevim, deprem haftası kapsamında kentsel dönüşüm bedeli için ev sahiplerine ayda 2 bin TL, 3 bin TL ve 4 bin TL seçenekleri ile kayıt olma imkanı...

kentsel dönüşüm deprem Haberi

kentsel dönüşüm deprem

Köyden kente yaşanan göçün hızla artması beraberinde konut ihtiyacını getirirken çarpık ve depreme karşı dayanıksız yapıların yükselmesine neden oldu. Çarpık yapılaşma ve eski yöntemlerle deprem yönetmeliğine uygun yapılmayan yapılar, 1999'da yaşanan deprem sonucu büyük bir yıkım ve unutulmaz acılarla karşımıza çıktı. Yaklaşan deprem karşısında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kar oranı daha yüksek bölgelere odaklanırken, rantı düşük olan bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarının olabildiğince az ya da hiç uğramamasına neden oldu. 

1999 öncesinde deprem yönetmeliğine uygun yapılmamış binaların olası bir deprem karşısındaki riskleriyle ilgili konuşan ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, “Ülkemizde uzun süredir deprem yaşanmadığı için insanlarımız deprem gerçeğini unutmuş durumda. Umarız bir daha böyle büyük bir deprem asla yaşanmaz ama maalesef yapılan araştırmaları sonucunda oluşturulan bilimsel veriler depremin yakın zamanda olacağını söylüyor....