26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm finansman

kentsel dönüşüm finansman

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yılda 1,5 milyon konut dönüştüreceklerini, İller Bankası'nın dönüşeme 4 milyar liralık kaynak sağlayacağını söyledi.

Kentsel dönüşüme 'Akıllı Kent' ayarı!

Selçuklu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Serin, kentsel dönüşüm projelerinde uygulanan ‘Akıllı Kent’ uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. Serin, ''Akıllı Kent uygulamasının artırılmasıyla hem zamandan hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlanacaktır'' diye konuştu.

Türkiye, MIPIM’de kentsel dönüşüme finansman aradı!

Fransa’nın Cannes şehrinde 26.sı düzenlenen Emlak Fuarı MIPIM’e, Türkiye bu sene, önceki yıllardan farklı olarak kentsel yenileme ve dönüşüm projeleriyle katıldı..

Kamu özel ortaklığı modeli kentsel dönüşümde uygulanacak!

6.5 milyon binanın yenileneceği kentsel dönüşümün finansman sorununu kamu özel ortaklığı modeliyle çözülecek

Kentsel dönüşümün kira tutarı 15 milyon TL’yi geçti!

Türkiye genelinde 6,5 milyon binanın yıkılıp yeniden yapılacağı kentsel dönüşüm kapsamında Esenler, Beyoğlu, Kartal ve Şanlıurfa’da bulunan hak sahiplerine 15 milyon 500 bin kira yardımı yapıldı.

Kentsel dönüşüme 7 banka finansman desteği veriyor!

Kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 7 banka protokol imzaladı...

Erdoğan Bayraktar: 2B gelirinin yüzde 90'ı dönüşüme ayrılacaktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2B gelirinin yüzde 90'a kadar kısmı dönüşüme ayrılacaktı. Ancak daha sonra bize oradan ayırdıkları para 660 milyona düştü, biz 7-8 milyar bekliyorduk şeklinde açıklamada bulundu...

Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel Dönüşüm Finansman Paketi çerçevesinde, devlet destekli kredilerin ayrıntıları peş peşe açıklandı. Kentsel dönüşüm finansman paketinde kira yardımı detayı! Kredi çeken kira yardımı alabiliyor mu? Son dakika!

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Kentsel dönüşüm için yeni finansman çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir'de hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni finansman yaratılması gerektiğini dile getirdi.

Birikimevim’den kentsel dönüşüm için finansman modeli!

Deprem fay hattı üzerinde bulunan ülkemizde her sene 1-7 Mart Deprem günlerinde, olası depremlere karşı bilinçlendirme seminerleri düzenleniyor. Birikimevim, deprem haftası kapsamında kentsel dönüşüm bedeli için ev sahiplerine ayda 2 bin TL, 3 bin TL ve 4 bin TL seçenekleri ile kayıt olma imkanı...

'DASK fonları kentsel dönüşüm finansmanında kullanılsın' önerisi!

TSB Yönetim Kurulu Başkanı ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK fonlarının kentsel dönüşümün finansmanında kullanılması konusunda bir fikri bulunduğunu, çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm kredisi!

İller Bankası kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK, 25 bin nüfusun üstündeki yerlerde kredi verebilecek.

İLBANK'a kentsel dönüşüm yetkisi!

Komisyonda kabul edilen diğer bir düzenleme kapsamında İller Bankası'na (İLBANK) kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi.

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi Emlak Fuarı'nda tanıtılacak!

Osmangazi Belediyesi’nin “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi”, İstanbul CNR Emlak-Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’nda yatırımcılara tanıtılacak.

Maltepe'de kentsel dönüşüm çalıştayı düzenlenecek!

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 13.00-17.00 saatleri arasında “Kentsel Dönüşüm Projelerinde Bina Enerji Verimliliği ve Finansman Modelleri Çalıştayı” düzenlenecek

Kentsel dönüşümü bankacılık sektörü disipline edecek!

Kentsel dönüşümün taraflarını ele alırken, özel sektör içerisinde potansiyeli doğru ve yeterince kullanılmayan sektör, finans sektörüdür. Finansman konusu, kentsel dönüşümün üzerinde en fazla durulması gereken konularından birini oluşturmaktadır.

Finansbank'tan kentsel dönüşüm projelerine finansman destek!

İnsan odaklı yaklaşımı ile Türkiye'nin finansçısı olan Finansbank, Yap-Sat ve kentsel dönüşüm projelerinin finansmanında şirketlere önemli kolaylıklar getiriyor.

Şekerbank ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TUREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında ilk kentsel dönüşüm projesini kredilendirdi.

Gaziantep kentsel dönüşüm protokolü imzalandı!

İş Bankası ile İslahiye ve Nurdağı belediyeleri arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Hak sahiplerine kentsel dönüşüm kredisi kullandırılması ve konut almak isteyenlere finansman sağlanması toplantıda hazırlanan protokol imzalandı.

kentsel dönüşüm finansman Haberi

kentsel dönüşüm finansman

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünü yapacaklarını belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Kurum, "Bakanlığımıza bağlı İller Bankası Genel Müdürlüğümüz eliyle de belediyelerimize tam 4 milyar lira kaynak vermek suretiyle yüzde 50'ye kadar kredilerimizde faiz desteği vererek yine kentsel dönüşümün hızlandırılmasına katkı sağlayacağız. Kentsel dönüşüm bu manada çok önemli bir süreç ve bu süreci de biz gerçekten kararlı bir şekilde yürütmek istiyoruz." diye konuştu.

Kurum, Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, son 16 yılda çevre ve şehircilik alanında İstanbul'a 92 milyar liralık yatırım yaptıklarını vurgulayarak, 20 milyar liralık yatırımın da devam ettiğini söyledi.

Bu dönemde İstanbul'a yapılacak kamu ve özel sektör yatırımlarının da önünü açtıklarının altını çizen Kurum, "Tam 137 milyar liralık...