19 / 04 / 2024

İLBANK'tan kentsel dönüşüm kredisi!

İLBANK'tan kentsel dönüşüm kredisi!

İller Bankası kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK, 25 bin nüfusun üstündeki yerlerde kredi verebilecek.



İller Bankası'na (İLBANK) karının yüzde 51'ini yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm uygulamaları, harita, imar planı, altyapı ve üst yapı projeleri ve bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetkisi verildi.

Tüm yerel yönetimler, İlbank'tan kredibilitesi olduğuna dair onay belgesi getirmesi durumunda kentsel dönüşüm uygulamaları için düşük faizli kredi imkanı verilecek. Kredi için herhangi bir teminat gösterilmesi gerekmeyecek. 

Kentsel dönüşüm ihalelerinde sahte ve kiralık iş deneyim belgelerinin önlenmesi için karar kabul edildi. Buna göre, nüfusun 25 bin üzerinde olduğu yerleşim yerlerinde kentsel dönüşüm kredisi verilmesinin önü açıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da düzenlenen ''Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Kurum, İLBANK'a kentsel dönüşüm kredisi verileceğini açıkladı. 

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri ne kadar?

İLBANK'a kentsel dönüşüm yetkisi!

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri ne kadar?

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön