26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm mağduriyeti

kentsel dönüşüm mağduriyeti

Kentsel dönüşüm projelerinde tüketiciler zaman zaman mağduriyetler yaşayabiliyor. Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda ev sahipleri tapu iptaline giden sorunlar ile karşı karşıya kalabiliyor. Peki bunu önlemenin yolu ne? İşte tüm merak edilenler...

Vatandaş da müteahhite teklif vermeli!

Reacto Architect & Design'in ortağı Yoldaş Baştürk, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlardan bahsetti. Baştürk, dönüşümde en büyük sorunun vatandaşın kendini mağdur hissetmesi olduğunu söyledi.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağdurlarından yardım çığlığı: '3 sene dediler 10 sene oldu'

2005'te 'özel dönüşüm alanı' daha sonra ise 'kentsel dönüşüm alanı' olarak ilan edilen Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm mağdurları kiralarının dahi ödenmediğini iddia ederek, seslerini duyurmak istiyor...

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

Tozkoparan'da kentsel dönüşüm mağduriyeti! Evlerin büyüklükleri, fark ödemeleri, teslim tarihleri bilinmiyor!

İYİ Parti İBB Başkan Adayı Buğra Kavuncu, Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm mağdurlarıyla bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu. Kavuncu, vatandaşların evlerin büyüklüklerini, fark ödemelerini, teslim tarihlerini öğrenmek istediklerini dile getirdi.

Beşiktaş Akatlar'daki kentsel dönüşüm mağduriyeti Meclis gündeminde!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, İstanbul Beşiktaş Akatlar'da yaşanan kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İşte detaylar...

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Beykoz’da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Beykoz Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor. Vatandaşlara evlerinden çıkmaları için 45 gün süre tanınırken, hak sahipleri duruma tepki gösterdi. 

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm için yüzde 74 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde yüzde 74 anlaşma sağlandı. 

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde yüzde 97 uzlaşma sağlandı. 

Kocaeli Cedit'te kentsel dönüşüm için yüzde 95 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yüzde 95 uzlaşma oranı sağlandı. 

Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm projesi için yüzde 90 uzlaşma sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Cedit'te hayata geçecek kentsel dönüşüm projesinde yüzde 90'ı aşan uzlaşma sağlandı.

kentsel dönüşüm mağduriyeti Haberi

kentsel dönüşüm mağduriyeti

Kentsel dönüşüm projelerinde hak kayıplarının yaşanmaması için sözleşme yapmadan önce uzmanlara danışılması büyük öneme sahip. Mardin Life'ta yer alan habere göre; inşaat yarım kalıyor, tüketici ve ev sahipleri mağduriyet yaşıyor. 

'Sözleşme noter onaylı olmalı'

Avukat Emel Özbek, "Size bu aşamada sadece bir sözleşme yapılıyor. İskan verilmediyse, henüz oturma izni yoksa bu nedenle sözleşme uzmanlarca hazırlanmış noterde onaylanmış olmalıdır. Aksi takdirde hak kaybına uğrayabilirsiniz" dedi.

Sözleşme imzalanmadan önce inşaatı yürütecek firma ya da kişilerin lisansları mutlaka kontrol edilmeli.

Lisans kontrol edilmeli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen lisansı almış olan müteahhitler ile çalışılması gerektiğinden bahseden Özbek, müteahhittin daha önce yapmış olduğu işlerin incelenmesi gerektiğinden bahsetti.

'İnşaat tamamlanmadıysa ödenen tutarın iadesi istenebilir'

Avukat Özbek, konu hakkında şunları söyledi:

"Sözleşme fesih edilirken bedel iadesi ödediğiniz tutarın iadesini isteyebilirsiniz....