29 / 03 / 2024

Vatandaş da müteahhite teklif vermeli!

Vatandaş da müteahhite teklif vermeli!

Reacto Architect & Design'in ortağı Yoldaş Baştürk, kentsel dönüşümde yaşanan sorunlardan bahsetti. Baştürk, dönüşümde en büyük sorunun vatandaşın kendini mağdur hissetmesi olduğunu söyledi.



Reacto Architect & Design'in ortağı Yoldaş Baştürk, müteahhit firma ile kat malikleri arasında bir nevi aracılık yaptıklarını belirterek, "Kentsel dönüşümdeki en büyük sorun, vatandaşın kendini mağdur hissetmesi oluyor. Vatandaş hakkını alamadığı ya da müteahhit tarafından kandırıldığı endişesini yaşıyor. Bazen endişelerinde haklı çıkıyorlar" dedi. 



Vatandaş da müteahhite teklif vermeli!



Baştürk, kentsel dönüşümde vatandaşın hakkını alamadığı ya da müteahhit tarafından kandırıldığı endişesini yaşadığını, bazen de bu endişelerinde haklı çıktıklarını söyledi. Baştürk, "Bizce bu işin yolu, müteahhittin vatandaşa teklif sunduğu gibi, vatandaşın da müteahhite teklif vermesi, öneride bulunmasıdır. Ayrıca kentsel dönüşüm için keskin yasalar davar. Belli çoğunluğu yakaladıktan sonra azınlığa söz hakkı tanınmıyor. O yüzden de bu konularda hayal kırıldığı yaşayanların sayısı çok fazla. Bizim amacımız, bu hayal kırıklıklarının önüne geçebilmek, bir uzlaşı zemini oluşturmak" diye konuştu.




Dünya


Geri Dön