16 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm nasıl yapılamlı

kentsel dönüşüm nasıl yapılamlı

İzmir İş Dünyası Başkanı Sungur, kentsel dönüşüm mağduru olmamak için yapılması gerekenleri anlattı. Geçtiğimiz yıllarda yapılan kentsel dönüşümlerden mağdur olanların sayısı oldukça fazla. O halde ne yapmalı?

Kentsel dönüşüm güçlendirmeden sağlıklı!

Projekt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GİSİDER Başkan Yardımcısı Kutanoğlu, “Az veya orta hasar gören binaların güçlendirilmesi yerine kentsel dönüşümün tercih edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

Kentsel dönüşüme kayada olmayan ilçelerden başlanmalı!

Jeoloji, Hidrojeoloji, Mühendislik Jeolojisi ve Jeoçevre gibi alanlarda ihtisası olan, araştırmacı, tasarımcı, danışman ve eğitimci olan Prof. Dr. İlyas Yılmazer, "Deprem kayada yıkmaz" diyor.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Hatay'daki rezerv alan ilanı yeni kentsel dönüşüm mekanizmasının provası olacak!

Yeni kentsel dönüşüm yasası kapsamında Antakya kent merkezi rezerv alan ilan edilmişti. Peki kentsel dönüşüm nasıl yürüyecek? 

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaatı başlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ve Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında sözleşme imzalandı.

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor!

Modern şehirciliğin model ilçesi olan Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor. İşte merakla beklenen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili detaylar...

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Döviz kurları kentsel dönüşümü nasıl etkiliyor?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden artan döviz kurlarının kentsel dönüşüme etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.

kentsel dönüşüm nasıl yapılamlı Haberi

kentsel dönüşüm nasıl yapılamlı

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Osman Gençer, bugünkü köşesinde kentsel dönüşüm mağduru olmamak için yapılması gerekenleri kaleme aldı.

İşte Osman Gençer'in 'Dönüşeyim derken mağdur olmayın' başlıklı yazısı...

30 Ekim'de İzmir'de 7 büyüklüğünde bir deprem oldu, 115 canımız gitti, 506 bina ağır, 511 bina orta, 5 bin 119 bina az hasarlı olarak saptandı. Ancak daha ilerleyen günlerde bu sayıların daha da arttığını söyleyebiliriz.

Yaşadığımız son acı tablo, bizlere sağlıklı ve bilinçli kentsel dönüşümün zorunluluğunu ve aciliyetini bir kez daha hatırlattı.Bu uyarı sadece İzmir için değil, bütün ülke için geldi, çünkü Türkiye'de yaklaşık 6.5 milyon yapının dönüşüme ihtiyacı var.

Böylesine büyük bir depremden ve böylesine ciddi hasarlardan sonra, sanırsınız ki İzmir'de kentsel dönüşüm seferberliği başlatıldı, devlet tüm gücüyle vatandaşın sorununu çözüyor, hala hasarlı binalarda oturan insanlara...