25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm şartı

kentsel dönüşüm şartı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun teklifine göre bundan sonra her müteahhit istediği işi yapamayacak. Firmalar yeterliliği kontrol edilerek sınıflandırılacak.

Maltepe Belediye'sinden 6 mahalle için kentsel dönüşüm müjdesi! 2 ilave kat artışı verilecek!

Maltepe Belediyesi resmi sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 6 mahalle için  2 ilave kat artışı verileceğinin müjdesini açıkladı.

Kentsel dönüşüm, depolama hizmetlerine olan ilgiyi artırdı!

Son dönemlerde yeniden hızlanan kentsel dönüşüm projeleri depolama hizmetlerine olan ilgiyi de artırdı.

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm Bağcılar'da yaşam talebini artırdı!

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde nüfus 737 bin 206'ya ulaştığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı kentsel dönüşüm Bağcılar'a olan talebin artırdığını dile getirdi.

Mehmet Tevfik Göksu'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümü artırmak için AK Parti grubu olarak UKOME'den izin alma ve para yatırma zorunluluğunu kaldırdıklarını dile getirdi.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Atılgan Sert: Antalya için kentsel dönüşüm şart!

Antalya İnşaat Müteahitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert, depremin bir Türkiye gerçeği olduğunu söyledi. Sert, “6 milyon bina sıkıntılı. Bunun çözüm yollarından biri kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşümü cazip hale getirmemiz gerektiğini savunuyoruz” diye konuştu.

Depreme karşı önlem için kentsel dönüşüm şart!

Dünya Konut Günü kapsamında konuşma yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Türkiye’deki riskli binaların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesinin, deprem gerçeği açısından önemli bir nokta olduğunu belirtti...

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart!

Bugün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü ve Türkiye'de 20 yılda büyük adımlar atıldı ancak halen dönüşmesi gereken 6.7 milyon konut var. Üstelik 1.5 milyonu acil çözüme kavuşturulmalı. Dönüşümü hızlandıracak ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ Eylül ayında açıklanacak...

Rize'de kentsel dönüşüm şart!

Rize'de, 173 bin metrekarelik dolgu alanında korozyon sebebi ile riskli duruma gelen 8 bin dolayında yapıda kentsel dönüşüm projesi uygulanacak. Rize Valisi Kemal Çeber, "Rize'de bir kentsel dönüşüm kaçınılmaz." dedi.

Avcılar’da kentsel dönüşüm şart!  

Ege ve Marmara Bölgesi’nde artçı sarsıntıların devam edeceğini söyleyen Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, depremin özellikle Avcılar ve Beylikdüzü'nde hissedileceğini söyledi. Gündoğdu, ''Avcılar’da kentsel dönüşüm şart'' dedi.

Kentsel dönüşüm kira yardımında ikamet şartı kalktı mı?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, geçtiğimiz gün yürürlüğe girdi. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımında ikamet şartı kalktı mı?

Kentsel dönüşüm uyuşmazlıklarında arabulucuk şartı!

Yargı Reformu Stratejisi Belgesi hazırlandı. Taslağa göre, ‘tüketici davaları, kentsel dönüşüm uyuşmazlıkları, ticari davalar, icra takipleri, fikri ve mülkiyet ile aile hukuku uyuşmazlıklarında’ arabulucuya gitmek dava şartı haline getiriliyor.

kentsel dönüşüm şartı Haberi

kentsel dönüşüm şartı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı kanun tekliflerine göre, bundan sonra her müteahhit istediği işi yapamayacak. Firmalar yeterliliği kontrol edilip, buna göre sınıflandırılacak.

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, inşaat sektöründe yeni dönem başladı. Buna göre, Kentsel dönüşüm ruhsatlarında ise ‘bina tamamlama sigortası ya da teminat’ şartı getirilecek.

Hem mali hem de iş tecrübesi olarak yeterli seviyede olmayan firmalar ‘yüksek kârlılık’ beklentisiyle inşaat yapmaya başlayınca, arz-talep dengesinde sorunlar yaşanıyor ve yarım kalan projeler konutzedeler yaratıyor. Yeni dönemle birlikte, her firma sınıfının izin verdiği büyüklükte işe girecek. 

Müteahhitler 9 sınıfa ayrılacak

Meclise gönderilen kanun teklifinde, 3194 sayılı imar kanununda değişiklik yapılması, özel sektörde yapım işleri üstlenecek müteahhitlerin belirli ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliliğe sahip olması koşulu yer aldı. Kanun teklifinde “Yetki sahibi müteahhitler, yeterliklikleri...