29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası 2017

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası 2017

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Kentsel dönüşümde artık 3'te 2 çoğunluk aranmayacak! Kanun teklifi geliyor: Salt çoğunlukla karar alınacak!

Kentsel dönüşümde 3'te 2 çoğunluk şartı resmen tarih oluyor. Kanun teklifi bu hafta Meclis'e sunuluyor. İşte detaylar...

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

3 başlıkta kentsel dönüşümde üçte iki çoğunluk kuralı!

Avukat Kadir Kurtuluş 3 başlıkta kentsel dönüşümde üçte iki çoğunluk kuralını inceledi. İşte kentsel dönüşümde çoğunluk kuralının tüm detayları...

Örnekköy 3. etap kentsel dönüşümde kuralar çekildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk etap binaları yükselmeye başladı. Örnekköy kentsel dönüşüm projesi 3. etabın kuraları çekildi.

Kentsel dönüşümde çoğunluk kararına karşı hukuki başvuru yolları!

Avukat Fatma Dilşad Yelken "Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk kararına karşı hukuki başvuru yolları" konusunu www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı..

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşüm ile ilgili usul ve esaslara 6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanunda yer veriliyor. Peki, Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nasıl sağlanır?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Kentsel dönüşümde kira yardımı 2 Mayıs'ta başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı uygulamalı kılavuzunu açıkladı. 2 Mayıs'tan itibaren kentsel dönüşümde kira yardımı alınabilecek.

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası 2017 Haberi

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası 2017


Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlık tarafından belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenmesi gerekiyor. 


Bu kuruluşlara riskli yapı tespiti yapılması istenen yapının, maliklerinden birinin dilekçeyle müracaat etmesi yeterli oluyor. Ayrıca Bakanlık ve belediyelerce riskli alan tespiti de yapılabiliyor. 


Yapılan tespitler sonucunda riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildiriliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri raporları inceliyor, raporlarda eksik veyahut yanlış hususların bulunması halinde raporlar ilgilisine iade ediliyor, diğer raporlar ise ilgili tapu müdürlüğüne bildiriliyor.


Riskli binanın yıktırılmasından sonra arsa hâline gelen taşınmaz malların malikleri tarafından değerlendirilmesi esas olacak ve yapılacak uygulamalara sahip oldukları hisseleri oranında maliklerin en az 2/3 çoğunluğu ile karar veriliyor. 


Kanunda geçen 2/3 çoğunluk maliklerin sayısının üçte iki çoğunluğu mudur?  


Kanunun...