19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde hak sahibi

Kentsel dönüşümde hak sahibi

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Kentsel dönüşümde hak sahibi engeli!

Türkiye'de 6.5 milyon binanın dönüşmesi için çalışmalar başladı. Dönüşümün önündeki en büyük engel, hak sahiplerinin haksız daire istemesi. Tapusu olmayan yinede pay isteyen vatandaşlara TOKİ'nin biten projelerinden daire vermek önerildi.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Avukat Onur Cingil, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararını değerlendirdi. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular neler?

Kentsel dönüşümde hak sahipleri ve inşaat firmaları arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli? İşte kentsel dönüşümde dikkat edilmesi gereken konular...

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine 500.1 milyon TL kira yardımı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında, bu yılın ilk yarısında 80 bin 601 hak sahibine 500 milyon 144 bin TL kira yardımı yapıldı...

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları çözecek düzenleme geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "6306 sayılı yasayla alakalı kentsel dönüşümde yaşanan zorlukları, sorunları çözmek adına hem hak sahiplerinin hem de yüklenicilerimizin yaşadığı sorunları çözecek bir düzenlemeyi hazırlıyoruz" dedi...

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

Kentsel dönüşümde hak sahipleri önce firmaya bakıyor!

Vatandaş kentsel dönüşümde öncelikli olarak projeyi yapacak firmanın geçmişini titizlikle araştırıyor. Yıldırım Yapı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, vatandaşın firma sonrasında ise proje detaylarını bilmek istediklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde gecekonduların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir? Gecekondu sahiplerine yardım yapılır mı?

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar!

Kentsel dönüşümde hak sahibi olmayanlara yardım yapılmasına dair karar 8 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, riskli yapılarda hak sahibi olmayanlara yardım yapılacak ve enkaz bedeli ödenecek..

Kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli!

Kentsel dönüşümde ikamet edilen riskli binasını anlaşma yolu ile yıktıran hak sahiplerine başvurmaları halinde kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde 2016 yılı kira yardım bedeli ne kadar oldu? İşte kira yardımları..

Bingöl İnönü kentsel dönüşümde son gün 30 Kasım!

Belediye, İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşümde 30 Kasım’a kadar hak sahiplerinin banka satış sözleşmesi imzalamaları gerektiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde tanınan ek süre ne zaman dolacak?

Kentsel dönüşümde 2016 yılbaşına kadar devam edecek yüzde 25’lik bonus hak uygulaması hak sahiplerini ve müteahhitleri telaşa soktu.

Kentsel dönüşümde hak sahibi Haberi

Kentsel dönüşümde hak sahibi

Kentsel dönüşüm kapsamında yeni bir yatırım alanı doğdu. Geçtiğimiz haftalarda yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık 3. kişiler de dönüşümün başladığı binalarda yatırımcı olabilecek. Düzenleme kapsamında riskli yapılarda dönüşüm için 3’te 2’nin anlaşması yeterli olacak. Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre; alınan karara uymayan 3’te 1’in hisseleri ise satılacak. Eski yönetmeliğe göre ‘riskli alan’ ya da ‘riskli yapıda’ anlaşmayanın hissesini diğer malikler almazsa Hazine’nin alması gerekiyordu. Yeni yönetmelikle Hazine sadece riskli alanda devreye girecek, riskli yapıda ise alıcı olmayacak. Karara katılmayanların hissesi için ilk yapılacak ihaleye sadece o yapıdaki hak sahipleri katılım sağlayabilecek. Eğer alan olmazsa bu defa yapılacak ihaleye dışarıdan yatırımcılar katılacak. Satış yapılana kadar ihale tekrar edilecek.

İLK KEZ 3. KİŞİ ALACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm...