16 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde ilk acele kamulaştırma

Kentsel dönüşümde ilk acele kamulaştırma

Fikirtepe'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. Müteahhit şirket Vartaş'ın Renovia İstanbul projesinde, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayan iki kişinin elindeki arsa Çevre Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla satın alındı.

Yeni kentsel dönüşümde ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da! 207,35 hektarlık alan rezerv alan ilan edildi! 

Yeni kentsel dönüşüm kapsamında ilk rezerv alan hamlesi Hatay'da atıldı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte merak edilen detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Konak Gültepe kentsel dönüşümde ilk kazma 1 yıl içinde vurulacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konal Gültepe Mahallesinde kentsel dönüşüm için planların çıkarıldığını ve ilk kazmanında 1 yıl içinde vurulacağının planlandığını söyledi.

Kentsel dönüşümde ilk 6 ayda 307 milyon TL kira yardımı yapıldı!

2020'nin ilk 6 ayında kentsel dönüşüm kapsamında 2020'nin ilk yarısında 307 milyon TL kira yardımı yapıldı. En çok kira yardımı yapılan şehirler ise sırasıyla İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir oldu.

Bingöl'de kentsel dönüşümde ilk aşama başladı!

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin hayata geçirilmesi için hak sahiplerinin muvafakat vermesi gerektiğini söyleyen ingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, "Projemizin hayata geçirilmesinde noktasında ilk aşamayı gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm için ilk adım atılıyor!

Türkiye'nin en büyüğü olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma yakında vurulacak. Söz konusu alan 2 milyon 250 bin metrekare büyüklüğe sahip. Kentsel dönüşümde ilk kazma Van Blokları'na vurulacak...

Yöryapı, kentsel dönüşümde ilk üçü hedefliyor!

Yorsan ve Yöryapı Başkan Yardımcısı Teoman Yörük, inşa edecekleri 'Markalı Konut Projeleri' ile vatandaşları altyapısı oturmuş semtlerde ev sahibi yapacaklarını söyledi. Yörük, kentsel dönüşüm projelerinde ilk üçü hedeflediklerini söyledi.

Kentsel dönüşümde master plan dönemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde, rezerv alanlar oluşturularak örnek şehirler kurulmasını esas alan "master plan" dönemine geçiliyor. Dönüşüm alanındaki konut sahipleri yeni kurulacak çevre dostu şehirlere transfer edilecek. Eskişehir ve İstanbul’da ilk adımlar atılıyor

Kentsel dönüşümde ilk kazma Silopi'de vurulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, terörle mücadele kapsamında zarar gören il ve ilçelerde başlatılacak kentsel dönüşümde ilk kazmanın kısa süre içinde Silopi'de vurulacağını söyledi.

Bursa Soğanlı kentsel dönüşümde ilk temel atıldı!

Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar'ın, Bursa'nın yapılaşma sorununa çözüm üretmek ve modern yaşam alanları oluşturmak düşüncesinden hareketle başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ilk harç döküldü.

Meram kentsel dönüşümde ilk imzalar atıldı!

Meram Belediyesi'nin Çaybaşı ve Hacıfettah Mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm uygulamasında ilk imzalar atıldı. Arsa sahibi vatandaşlar sözleşmelerini Meram Belediye Başkanı Fatma Toru eşliğinde imzalarken mutlulukları gözlerinden okundu.

Kütahya kentsel dönüşümde ilk adımlar atıldı!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kentin büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu kaydetti. Başkan Saraçoğlu, kentsel dönüşüm başta olmak üzere bir çok büyük projede de ilk adımların atıldığını anlattı.

Kentsel dönüşümde ilk acele kamulaştırma Haberi

Kentsel dönüşümde ilk acele kamulaştırma

Kentsel dönüşümün sembol bölgesi Fikirtepe'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. Müteahhit şirket Vartaş'ın Renovia İstanbul projesinde, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayan iki kişinin elindeki arsa Çevre Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla satın alındı. Mahkemenin, kararı itiraz yolu kapalı olarak uygulanıyor. Biri 257 metrekare, diğeri ise 3.20 metrekarelik arsaya sahip iki kişi, 36 ay boyunca Vartaş'la anlaşmaya yanaşmadı. Bu nedenle de şirket, çalışmalarını durdurdu. Anlaşma yapan hak sahiplerine de ayda 1 milyon 70 bin lira kira yardımı yaptı. Bu arada arsa sahipleriyle yapılan görüşmelerde, "Anlaşmak için bize 130 metrekarelik 8 daire vereceksin" gibi teklifler geldi. 


METRE KARESİ 9 BİN TL 

Vartaş'ın patronu Ömer Faruk Barata, "Bu kişiler, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayarak, hakkından fazlasını istedi. Biz vermedik. Anlaşma bir türlü olmayınca mahkeme kararıyla Çevre...