28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümde 'ilk acele' kamulaştırma kararı!

Kentsel dönüşümde 'ilk acele' kamulaştırma kararı!

Fikirtepe'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. Müteahhit şirket Vartaş'ın Renovia İstanbul projesinde, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayan iki kişinin elindeki arsa Çevre Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla satın alındı.



Kentsel dönüşümün sembol bölgesi Fikirtepe'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. Müteahhit şirket Vartaş'ın Renovia İstanbul projesinde, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayan iki kişinin elindeki arsa Çevre Bakanlığı tarafından mahkeme kararıyla satın alındı. Mahkemenin, kararı itiraz yolu kapalı olarak uygulanıyor. Biri 257 metrekare, diğeri ise 3.20 metrekarelik arsaya sahip iki kişi, 36 ay boyunca Vartaş'la anlaşmaya yanaşmadı. Bu nedenle de şirket, çalışmalarını durdurdu. Anlaşma yapan hak sahiplerine de ayda 1 milyon 70 bin lira kira yardımı yaptı. Bu arada arsa sahipleriyle yapılan görüşmelerde, "Anlaşmak için bize 130 metrekarelik 8 daire vereceksin" gibi teklifler geldi. 


METRE KARESİ 9 BİN TL 

Vartaş'ın patronu Ömer Faruk Barata, "Bu kişiler, 36 ay boyunca anlaşmaya yanaşmayarak, hakkından fazlasını istedi. Biz vermedik. Anlaşma bir türlü olmayınca mahkeme kararıyla Çevre Bakanlığı, arsaları metrekaresi 9 bin liradan satın aldı. Bu diğer kentsel dönüşüm projelerine de emsal teşkil edecek" dedi. 


KARAR DİĞER HAK SAHİPLERİ İÇİN EMSAL TEŞKİL EDECEK

Vartaş'ın Renovia İstanbul Projesi arazisi üzerindeki 2 hak sahibine mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedeli ödendi. Vartaş Başkanı Barata, "Yaklaşık 2 bin 800 hak sahibinin 4 yıldır devam eden bekleyişi ve mağduriyeti sona erdi. Bu uygulama örnek olacak ve diğer dönüşüm projeleri de hızla tamamlanabilecek" dedi.



Sabah 


Geri Dön