25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümle yeni çarpık kentler oluşuyor

Kentsel dönüşümle yeni çarpık kentler oluşuyor

Şehir Plancısı A.Faruk Göksu, kentsel dönüşümlerin gayrimenkul geliştirmek amacıyla yapılmakta olduğunu, bunun sonucuna yeni çarpık kentlerin oluşmaya başladığını söyledi.

İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? Tek tek hesaplandı!

AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul’da 650 bin konutun dönüştürülmesini vadediyor. Peki İBB kentsel dönüşümle 650 bin konut inşa edebilir mi? İşte maliyet hesaplaması...

Kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutları 9 maddede tüm detaylarıyla!

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Avukat Elvan Kakıcı Şimşek, Kentsel dönüşüme ilişkin yeni kanun değişikliğini değerlendirerek, kentsel dönüşümde yeni yol haritasının hukuki boyutlarını anlattı...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

Elazığ'daki depremzedeler kentsel dönüşümle yeni konutlarına kavuştu!

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alanlarda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan güvenli ve konforlu konut ve iş yerleri depremzedelere teslim edildi.

Aliağa Belediyesi, Sarı Konutları kentsel dönüşümle yenileyecek!

İzmir Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kentte bulunan Sarı Konutları'nın kentsel dönüşümle yenileneceği dile getirdi. Çalışmaların 18 ayda tamamlanması bekleniyor. 

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme hayata geçiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde yeni bir düzenlemenin hayata geçtiğini belirterek toplam kredi miktarının 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldığını dile getirdi.

Kocasinan'ın kadim sorunları kentsel dönüşümle çözülüyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, mahallelerin kadim sorunlarını, kentsel dönüşümle çözdüklerini söyledi.

Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir!

Türkiye bundan sonra bu kaynaklarını mutlaka kentsel dönüşüm için kullanmalı. Kentsel dönüşümle şehirler yeniden yapılandırılabilir...

Esenler’de deprem riski kentsel dönüşümle sıfırlanacak!

İstanbul Esenler'de son sürat süren kentsel dönüşümle ilçede deprem riskinin sıfırlanması hedefleniyor

Ayder Yaylası kentsel dönüşümle yeni yüzüne kavuşuyor!

Bunun için çalışmaların sürdüğünü söyleyen aktaran Haşimoğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında devam eden çalışmalar var. Ayder çok farklı bir yüze kavuşacak." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümde yeni düzen!

Kentsel dönüşümle kalabalık ilçeler, yeşil alanı oldukça az olan ilçeler, eksik donatı alanı olan mahalleler yeni bir çehreye kavuşuyor. Peki mimarların bütüncül bir kent anlayışına yönelik kentsel dönüşüm önerileri neler? Kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümle evini yenileyeceklere müjde!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından tedirginlik yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşümle evlerini yenilemek istiyor. Riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Kayseri Kocasinan kentsel dönüşümle yenileniyor!

Kocasinan'ı kentsel dönüşümle yenilediklerini söyleyen Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan'ın daha da güzelleşmesi için kentsel dönüşüm bizim için en önemli çalışmalardan birisidir'' dedi.

Kentsel dönüşümle yeni çarpık kentler oluşuyor Haberi

Kentsel dönüşümle yeni çarpık kentler oluşuyor

Şehir Plancısı A.Faruk Göksu, kentsel dönüşümlerin gayrimenkul geliştirmek amacıyla yapılmakta olduğunu, bunun sonucuna yeni çarpık kentlerin oluşmaya başladığını söyledi.


Kent Konseyi'nde 'Kentlerin Geleceğinde Vizyon Tasarı ve Sosoyal Etkinin Önemi' konulu konferans veren Şehir Plancısı A.Fauk Göksu, günümüzde birbirine benzeyen kentlerin artık kimliklerini yitirdiğine işaret ederek, "Bu nedenle Antalya'nın şunu demesi lazım. Benim Doğuanadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi'nden farklılığım ne ki, bunu ön plana çıkaralım. Yani kimliğini ortaya koyması lazım. Geçmişten gelen değerlerin dikkate alınarak yeniden yazılması ve oluşturulması gerekiyor" diye konuştu.



Şehirlerin kapasitesi doldu


Moderatörlüğünü Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Yusuf Örnek'in yaptığı, konferansta kentlerin geleceğinde vizyon, tasarı ve sosyal etkinin önemini anlatan Şehir Plancısı Faruk Göksu,  "Kentlerimiz 60-65 yılda üç kez dönüştü. Dünyanın hiç bir yerinde 60-65 yıllık süreç...