26 / 04 / 2024

kentsel dönüşümün inşaat sektörüne etkisi

kentsel dönüşümün inşaat sektörüne etkisi

Bizim Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Berk Aksoy bugünkü yazısında kentsel dönüşümü ve kentsel dönüşümündeki uygulama değişikliğini anlattı. İşte o yazı...

Kentsel dönüşüm inşaat sektörünü olumlu etkiledi!

35 ilde başlatılan kentsel dönüşüm projeleri inşaat sektörünü anında etkiledi, boyadan çimentoya, yalıtımdan cama kadar 120 alt sektörde etkisini göstermeye başladı

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, dövizde meydana gelen düşüşün inşaat ürünlerine yansıması konusunda üreticilere çağrıda bulundu.

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm KDV indirimi hangi inşaat projelerinde geçerli?

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için düğmeye bastı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV yüzde 1 olacak. Peki indirimli KDV uygulanacak inşaat taahhüt işleri neler? İşte detaylar...

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

Ümraniye Kentsel Dönüşüm Ofisi'nin inşaatında sona gelindi!

Ümraniye Belediyesi tarafından vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili sorunlarına çözüm üretmek için Elmalıkent Mahallesi’nde inşa edilen Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki çalışmalarda son aşamaya gelindi. Kaba inşaatı sona eren ofis, önümüzdeki günlerde son düzenlemeleri yapılarak hizmete sunulacak.

İnşaat mühendisleri için kentsel dönüşüm fırsatı!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin gelir kaynaklarının yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, “Kentsel dönüşüm, inşaat mühendisleri için önümüzdeki yıllarda daha fazla fırsatlar ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2 blok inşaatın yapım işi ihalesi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri İmar ve İnş. Tic. Anonim Şirketi tarafından Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi’nin birinci etap ikinci kısmına ait bölümünde yer alan 2 blok inşaatın yapım işi 66 milyon 121 bin 395 bin TL'ye ihale ediliyor.

Kahramanmaraş Kentsel Dönüşüm Konutları'nın inşaatı başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yusuflar Mahallesi’nde başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek olan Saçaklızade Mahallesi’ndeki konutların inşaatı başladı.

KİPTAŞ Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaat başlıyor!

KİPTAŞ'ın Kartal'da planladığı 530 konutluk kentsel dönüşüm projesinde inşaat başlıyor. Projede teslimler eng eç 2021'de gerçekleşecek..

İnşaat sektörü kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyecek!

2017 yılını değerlendiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, gelecek dönemde inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ve kamu yatırımları ile büyüyeceğini söyledi..

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kaba inşaatı tamamlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kentsel dönüşüm uygulaması olan Uzundere Projesi’nin birinci etabındaki 9 bloktan 7'sinin kaba inşaatı  tamamlandı.

kentsel dönüşümün inşaat sektörüne etkisi Haberi

kentsel dönüşümün inşaat sektörüne etkisi

Kentsel dönüşüm hakkında pek çok kimsenin birbirinden farklı fikirleri var. Ancak bugün bakıldığında kapsamı öyle boyutlara ulaştı ki, kentsel dönüşüm teklemeye başlayan inşaat sektörüne adeta yeni yaşam alanları yarattı ve ortaya çok ciddi boyutlarda bir ekonomik değer çıkarttı. Bu tartışmalar süredursun kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölgelerdeki yapıların kat maliklerini ve belirli sayıya ulaşıp ilgili makamlara başvuru yaptıktan sonra yapılarını yenilemeyi düşünen kat maliklerini ilgilendiren hususlarda değişiklikler meydana geldi. Bunların ilki başvurunun yapılacağı merciinin değişmesi, ikincisi de kira yardımı alınmasında aranan şartlar. 2014 yılı ve öncesinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılan başvurular artık yenilenecek yapının olduğu yer belediyesine yapılıyor. Siz de kentsel dönüşüm kapsamında ilgili makamlara başvuru yapıp, yapınızın yenilenmesine karar verdiyseniz ve bunun için de bir müteahhitle anlaştıysanız...