24 / 04 / 2024

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, dövizde meydana gelen düşüşün inşaat ürünlerine yansıması konusunda üreticilere çağrıda bulundu.



İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, yazılı açıklamada bulundu.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; açıklamada, 2021 yılının sektörleri açısından oldukça zor geçtiğini belirterek, özellikle malzeme fiyatlarının sürekli artmasının sektör temsilcilerini maliyet yapamaz hale getirdiğini dile getirdi.

Müteahhitlerden inşaat malzemesi üreticilerine fiyat çağrısı!

Malzeme üreticisi sanayicilerinin ihracata yönelmeleri ve ihracat satış fiyatlarını iç piyasaya da uygulamalarının hem malzeme temin etmede hem de satın almada ciddi sorunlara sebep olduğunu aktaran Andıç, şunları söyledi:

"İnşaat sektörü, 250'e yakın alt sektörün lokomotifi. İnşaat sektörünün yavaşlaması tüm sektörlerin yavaşlaması ve durması anlamına gelir.

Dövizdeki artış gerekçesiyle zam yapmış olan tüm inşaat malzemesi üretici ve ihracatçılarını, dövizde yaşanan bu düşüş nedeniyle fiyatlarında indirim yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca fiyat istikrarının korunması için ihracatın iç pazar dengelerini bozmayacak şekilde yapılmasına dönük bir düzenleme yapılması sektörümüzün önemli bir beklentisidir."

Mustafa Andıç: İnşaat malzemelerine erişilemezse yeni projeler azalacak!


Geri Dön